Ingezonden persbericht

Ernst & Young Entrepreneurs Of The Year bekend!

Beste ondernemers 2010

Rotterdam, 9 oktober 2010 -Jan-Renier Swinkels van Bavaria, Thijs van den Heuvel van Olympic Food Group en Daan Dohmen van Focus Cura Zorginnovatie zijn gekozen tot respectievelijk Ernst & Young Master, Accelerating en Emerging Entrepreneur Of The Year. Tijdens de spetterende galafinale op het Mediapark in Hilversum namen zij de awards in ontvangst. De awards werden dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt.

De onafhankelijke jury benoemde Jan-Renier Swinkels van Bavaria tot winnaar in de categorie Master omdat hij zich heeft onderscheiden door het nemen en doorvoeren van beslissingen tegen de tradities in om klaar te staan voor een duurzaam businessmodel voor de toekomst. Inmiddels heeft dit geleid tot bewezen resultaten. De jury prees hem bovendien om zijn hoogstaande ondernemerscapaciteiten.

Het verschil voor de markt
Pieter Jongstra, bestuursvoorzitter van Ernst & Young, reikte de award in de categorie Ernst & Young Accelerating Entrepreneur Of The Year uit aan Thijs van de Heuvel van Olympic Food Group. Hij prees de winnaar om zijn businessmodel en met name de concrete uitvoering was voor de jury het meest onderscheidend. Ondernemer Thijs van de Heuvel heeft een bepalende rol en positie in de bedrijfskolom ingenomen. Daarnaast was de jury was sterk onder de indruk van het verschil dat hij in de markt heeft gemaakt.

Innovatief en origineel
Daan Dohmen van Focus Cura Zorginnovatie ontving de award voor Emerging Entrepreneur Of The Year uit handen van Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW: "Deze ondernemer onderscheidt zich doordat hij zijn concept op innovatieve wijze heeft uitgewerkt. Kenmerkend voor de jury is dat deze ondernemer kans heeft gezien op originele wijze de doelgroep te bereiken met een combinatie van technologie, vormgeving en uitvoering. Daarmee heeft deze ondernemer een duidelijk impact in de maatschappij.

Na het officiële gedeelte vierden de winnaars hun overwinning met de ruim 400 aanwezigen. Na deze fantastische afsluiting is de competitie voor 2011 geopend.

Succesvol ondernemerschap
De Ernst & Young Entrepreneur Of The Year-titel is de meest prestigieuze ondernemersprijs ter wereld en wordt jaarlijks in ruim vijftig landen uitgereikt. De Master Entrepreneur Of The Year is automatisch finalist voor de verkiezing van de beste ondernemer ter wereld: Ernst & Young World Entrepreneur Of The Year. Deze wordt in juni 2011 in Monaco gehouden. Het programma is bedoeld om succesvol ondernemerschap op een voetstuk te plaatsen. Ernst & Young houdt de Entrepreneur Of The Year-verkiezing voor de vijftiende maal in Nederland en werkt hierin samen met Business Universiteit Nyenrode, het ministerie van Economische Zaken, de NVP en VNO-NCW.

Einde bericht



Ingezonden persbericht