Universiteit Leiden

Migraineprofessor Michel Ferrari in Kennis op Zondag

Wetenschappers komen op zondag 10 oktober hun collegezalen en laboratoria uit. Op die dag is in science center NEMO de derde editie van het wetenschapsevenement Kennis op Zondag. Tien enthousiaste wetenschappers dagen hun publiek uit voor discussie, vragen en een persoonlijke ontmoeting. Hoofdpijnexpert en Spinozawinnaar prof.dr. Michel Ferrari vertegenwoordigt de Universiteit Leiden.

Hoe ontstaan migraineaanvallen?

Prof.dr. Michel Ferrari

Prof.dr. Michel Ferrari

Ferrari zal vertellen over het migraineonderzoek in Leiden, dat probeert te achterhalen hoe migraineaanvallen precies beginnen. De onderzoekers kijken met name naar de relatie tussen factoren die een migraineaanval kunnen uitlokken en erfelijke aanleg bij patiënten. Het uiteindelijke doel is om medicijnen te ontwikkelen die niet de sympomen onderdrukken, maar ervoor zorgen dat een migraineaanval helemaal uitblijft.

Headache Master

Michel Ferrari (1954), als hoogleraar Neurologie verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum, is dé migraine-expert van Nederland, en 1 van de 6 zogenoemde 'Headache Masters' in de wereld. In 2009 ontving hij de Spinozapremie, de hoogste Nederlandse onderscheiding in de wetenschap.

Â