Gemeente Dalfsen

Start duurzame energiemaand Hoonhorst op 10-10-2010

29-09-2010

De Duurzame energiemaand in Hoonhorst start op 10-10-10 met een energieke informatiemarkt op het dorpsplein & in zaal Kappers vanaf 13.30 uur tot 17.00 uur.

De Duurzame energiemaand is een initiatief van Duurzaam Hoonhorst 2050. Het gemeenschappelijk doel: 10% minder energieverbruik in Hoonhorst en haar buitengebied, zonder daarvoor comfort in te leveren. Groen voor het milieu en gezond voor de portemonnee & het woon- en leefklimaat.

Op de informatiemarkt worden duurzame diensten en producten gepresenteerd voor in en om het huis. Zo is er informatie te vinden over zonneboilers, een huis dat zichzelf terugverdient omdat het energie opwekt, LED-verlichting in alle soorten en maten, over het duurzame huis in Hoonhorst, groene stroom en nog veel meer duurzame zaken . Ook is de Gemeente aanwezig met informatie over Duurzaam (T)huis. En natuurlijk is de stichting Duurzaam Hoonhorst 2050 aanwezig . Altijd al eens een elektrisch proefritje willen maken? De elektrische scooters, figuranten uit de film Hoonhorst in 2025, staan klaar. Energie besparen afzien? Welnee, kom langs en zie hoe makkelijk het kan zijn. LED ongezellig? Steek je licht op in onze huiskamer. En nog veel meer duurzaam groen, gezond, gemeenschappelijk & gezellig!

Ludiek (en serieus) onderdeel is de actie `neem je schemerlamp mee & laat thuis een ander licht schijnen'. Alle Hoonhorster huishoudens worden uitgenodigd het ouderwetse bolletje om te ruilen voor een gratis LED-lamp. LED-verlichting is zeer energiezuinig en in tegenstelling tot wat menigeen denkt, ook goed passend in een sfeervol interieur. De actie geeft de Hoonhorsters de gelegenheid dit zelf thuis te testen.
---

Achtergrond informatie

Hoonhorst: Hét Duurzaam Dorp van Overijssel

Sinds 30 juni 2010 is Hoonhorst Hét Duurzaam dorp van Overijssel. De combinatie van 17 duurzame projecten van de initiatiefgroep Duurzaam Hoonhorst 2050 heeft Hoonhorst deze eretitel en een cheque van 1,5 miljoen van de Provincie Overijssel opgeleverd. Het geld is bedoeld voor projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van Hoonhorst tot een duurzame gemeenschap. De projecten zijn gebouwd rond drie peilers: groen, gezond en gemeenschappelijk. Het gaat om zaken als dorpszorg, materieel-o-theek, Hoonhorster energie, anders bouwen, afvalbeheer, vervoer enzovoort. Op de site www.duurzaamhoonhorst.nl staat een overzicht. Daar is ook een link naar de film "Hoonhorst in 2025", die een mooi beeld geeft van een duurzaam Hoonhorst. Verder vindt u op de site andere informatie en het laatste nieuws.

Uiteraard bent u van harte welkom bij onze activiteiten. Voor meer informatie over de activiteiten op zondag 10 oktober2010 en Duurzaam Hoonhorst kunt u contact opnemen met:

Stichting Duurzaam Hoonhorst 2050
Antje Kingma, antje@duurzaamhoonhorst.nl, (0529) 40 18 78 Timo Veen, timo@duurzaamhoonhorst.nl, (06) 54 28 84 38