Academisch ziekenhuis Maastricht

Roze Loper(s) komen er weer aan Publicatiedatum: 04-10-2010 Bron: stafdienst Communicatie Auteur: stafdienst Communicatie Datum: 04-10-2010

Met de Roze Loper(s) vragen het Oncologiecentrum van het Maastricht UMC+, de Borstkankervereniging Nederland afdeling Maastricht-Heuvelland en het Toon Hermans Huis Maastricht gezamenlijk aandacht voor het leven met en na (borst)kanker. Ze doen dat op verschillende manieren: cultureel, sportief en informatief, maar altijd inspirerend. Afgelopen jaren lag de nadruk steeds op borstkanker. Dit jaar willen de drie partners behalve borstkanker ook andere vormen van kanker belichten.

Aanstaande zondag, 10 oktober, staan onder meer wandeltochten (van naar wens acht of twintig kilometer) op het programma. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat voldoende bewegen bijdraagt aan het verlagen van het risico op borstkanker, en mogelijk ook van het risico op baarmoederhalskanker en darmkanker. Ook zijn er aanwijzingen dat voldoende bewegen bijdraagt aan een betere genezing. De wandeltochten starten vanaf het theater AINSI aan de Lage Kanaaldijk 112-113 in Maastricht tussen 09.00 en 11.00 uur. Er is een pauze gepland bij het Toon Hermans Huis in Maastricht, waar u kunt genieten van een hapje en een drankje. Voor de kleintjes is er bij het Toon Hermans Huis tevens een kinderprogramma. Deelname aan een van de wandeltochten kost - inclusief consumptie - 2,50 euro per persoon. Maar u bent ook van harte welkom als u niet meewandelt. In het AINSI-theater wordt een kort, afwisselend programma aangeboden, bestaande uit cabaret door Ruud Verhoeven, fitness op het opzwepende ritme van Latijns-Amerikaanse Zumba-muziek, en de nodige informatiestands. Het Toon Hermans Huis houdt open huis, geeft informatie en biedt een doorlopend programma met onder meer workshops van Crankcircle, Drums Alive, voetmassage en Kinderclub. Nadere informatie over het programma vindt u op www.derozeloper.nl of via 043-3261000 of 06-12203945.

EINDE PERSBERICHT

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

Noot voor de redactie/