Gemeente Laarbeek


10 oktober Food Inspiration Day in Laarbeek

Kom zondag Laarbeek proeven!

LAARBEEK - Aanstaande zondag staat Laarbeek in het teken van Food Inspiration. Oktober is in onze regio Food Inspiration Maand en in Laarbeek kunt u op zondag 10 oktober gratis en voor niets op verschillende locaties komen kijken naar en proeven van de heerlijkheden uit Laarbeek zelf.

Spectaculaire demonstraties bij Culinair Kookpunt Brabant

Heeft u altijd al willen weten hoe u wild moet uitsnijden? Wilt u een kijkje nemen in de keuken van het Koninklijk Huis? Vraagt u zich ook af wat stikstof koken is? U kunt het allemaal ontdekken bij het Culinair Kookpunt Brabant, Pr. Hendrikstraat 8 in Beek en Donk. Eén van de koks van de Koningin komt u een demonstratie Patisserie geven. Daarnaast kunt u met verbazing kennis maken met stikstof koken en de firma Hanos geeft u als voorproefje op de feestdagen een demonstratie wild uitsnijden. U bent zondag welkom van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.kookpuntbrabant.nl.

Live Cooking in de Couwenbergh

Alle zinnen worden geprikkeld bij de culinaire kunsten van streekproductenkok Roel Olfers. Hij zal zondagmiddag van 12.00 tot 16.00 uur in de smakelijk gedecoreerde trouwzaal van conferentiecentrum De Couwenbergh, Dorpsstraat 1 in Aarle-Rixtel de heerlijkste gerechtjes klaarmaken met echte Laarbeekse producten van onder andere landgoed Croy, Vereijken Kwekerijen en Jeurgens banket-, biscuit- en chocoladefabriek. Iedereen is van harte welkom om gratis te komen proeven.

Rondleidingen en proeverij op Landgoed Croy

Om 14.00, 15.00 en 16.00 uur starten er rondleidingen vanaf de Antoniushoeve, Kasteelweg 7 over landgoed Croy in Aarle-Rixtel door de tuinen van Croy Cruyden en tuinderij Croy. Geheimen van oeroude, eetbare gewassen worden uit de doeken gedaan en u kunt uiteraard de meest bijzondere, smakelijkste streekgerechtjes van het landgoed zelf gratis proeven. U leert bij de rondleiding niet alleen kennis maken met de mooiste groente- en fruitsoorten, maar ook met de heerlijkste chutneys, siropen en theesoorten.

Soepje bij de Kluis!

Bij Herberg de Brabantse Kluis aan de Kloosterdreef 8 in Aarle-Rixtel bent u van harte uitgenodigd om de huisgemaakte tomatensoep van de beroemde Tasty Toms van Vereijken Kwekerijen te komen proeven. Lokaler kan niet! U bent voor deze gratis proeverij welkom bij de Herberg van 12.00 tot 16.00 uur.

Proeverij bij Superslagerij Brouwers

Op 8 en 9 oktober kunt u al de heerlijkste ambachtelijke vleesproducten gratis komen proeven bij Superslagerij Brouwers aan de Smalleweg 36 in Beek en Donk. De familie Brouwers nodigt u uit om kennis te komen maken met hun eigengemaakte erwtensoep, zult op roggebrood, grillworst en balkenbrij. Kijk voor meer informatie op www.superslagerij.nl.

Voor meer informatie over deze Laarbeekse Food Inspiration Day, kijk op www.laarbeek.nl of in de speciale Food Inspiration gids die deze maand gratis verkrijgbaar is bij onder andere de VVV in Aarle-Rixtel (Drogisterij Raijmakers), gemeentehuis Laarbeek, bibliotheken, horecagelegenheden en diverse openbare gebouwen. In deze gids vindt u ook de mooiste Food Inspiration menus bij verschillende restaurants in Laarbeek en andere leuke aanbiedingen en arrangementen. Smakelijk Laarbeek!

Klik hier voor meer nieuws

Gemeente Laarbeek | Koppelstraat 37 | Beek en Donk | T 0492 469 700 | E gemeente@laarbeek.nl