Ingezonden persbericht

PERSBERICHT- Driebergen, 5 juli 2010

Micha Zondag lanceert '10-10-10-campagne'

Op zondag 10 oktober vindt in Nederland voor de vijfde keer de Micha Zondag plaats. Het hoofddoel van de Micha Zondag is meer aandacht vragen voor de bijbelse boodschap over gerechtigheid en de strijd tegen armoede. De Micha Zondag maakt deel uit van de wereldwijde Micha Campagne. Micah International stelt zich voor 2010 ten doel dat wereldwijd honderd miljoen mensen bidden, tien miljoen christenen een belofte afleggen in de strijd tegen armoede, en dat deze beloftes aan minimaal duizend politieke leiders overhandigd worden.

Het thema '10-10-10' verwijst naar de bijzondere datum maar ook naar de doelstelling om wereldwijd 100 miljoen christenen te mobiliseren. Twee Bijbelgedeelten staan daarbij centraal: Galaten 2:10 "Onze enige verplichting was dat we de armen ondersteunden, en dat is ook precies waarvoor ik mij heb ingezet" en het eerste hoofdstuk van het Bijbelboek Nehemia. Daarin beschrijft Nehemia hoe hij rouwt en vast over het onrecht dat de Israëlieten die de ballingschap overleefd hadden, werd aangedaan. Joel Edwards, internationaal directeur van de Micha Campagne en spreker tijdens het onlangs gehouden EA-congres, licht toe: "Zoals Nehemia door bidden en vasten zijn moeiten voor God bracht, willen wij dat ook doen."

De EA ontwikkelt voor kerken een handreiking om rondom dit thema een dienst te organiseren. Het pakket bestaat uit preekschetsen, bijbelstudies, een programma voor kinderen en jongeren en promotiemiddelen. Het materiaal is vanaf half september beschikbaar via www.michacampagne.nl.

Micha Campagne
De Micha Zondag is een kernactiviteit van de Micha Campagne, een initiatief van de World Evangelical Alliance. In Nederland zijn diverse organisaties en kerken aan de Micha Campagne verbonden. Samen roepen zij christenen op om hun verantwoordelijkheid te nemen voor armoede en onrecht in de wereld, veraf en dichtbij. De inspiratie voor deze oproep tot gerechtigheid en de strijd tegen armoede komt uit de Bijbeltekst Micha 6:8: 'Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God'.

www.michacampagne.nl / www.ea.nl