Gemeente Harenkarspel


Sterren tellen tijdens Nacht van de Nacht

Van 10 oktober tot 10 november 2010 organiseren de Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu een landelijke sterrentelling. Aan alle Nederlanders wordt gevraagd te kijken naar de sterrenhemel en mee te helpen aan het onderzoek hoe donker het nog in Nederland is.

Meedoen gaat als volgt: kijk tijdens een heldere avond of nacht tussen 10 oktober en 10 november naar de sterrenhemel bij jou in de buurt en kijk hoeveel sterren er rond het sterrenbeeld Cassiopeia zichtbaar zijn. Dit sterrenbeeld is makkelijk te vinden; het staat in oktober en november recht boven je. Het aantal zichtbare sterren geeft aan hoe donker de nacht bij jou in de buurt is. De waarneming vul je in op een formulier op www.nachtvandenacht.nl. Daar staat te zijner tijd hoe het sterrenbeeld Cassiopeia is te herkennen, maar er staan ook instructies, tips en informatie over de sterrentelling. Aan het eind van de periode maakt stichting Natuur en Milieu de resultaten bekend. Wie meedoet maakt ook kans op n van de prijzen, die in oktober bekend gemaakt worden.

Nacht van de Nacht
De sterrentelling is een onderdeel van de zesde Nacht van de Nacht die de Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu op 30 oktober 2010 organiseren. Op deze avond kan je in heel Nederland deelnemen aan leuke en spannende nachtactiviteiten en genieten van de schoonheid van de donkere nacht. Kijk voor meer informatie en alle activiteiten bij jou in de buurt op www.nachtvandenacht.nl .



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600