Ingezonden persbericht


Persbericht

Jongeren uit Delfzijl rennen succesvol naar een baan

Negen jongeren met een uitkering in het kader van de Wet Investeren in Jongeren (WIJ) doen op 10 oktober a.s. mee met de 4Mijl van Groningen via Werkplein Eemsdelta Delfzijl. Daarmee willen ze een baan of scholingstraject bemachtigen in het kader van het Actieplan Jeugdwerkloosheid en dat lijkt te lukken!

De groep traint sinds eind augustus. Drie jongeren zijn al succesvol, twee hebben inmiddels een baan gevonden, één volgt een opleiding. Ze blijven alle negen enthousiast trainen en vormen een hechte groep die elkaar motiveert en helpt om 10 oktober fit en gemotiveerd aan de start van de 4 mijl te staan.

Extra steuntje in de rug
Naast wekelijkse hardlooptrainingen volgen de jongeren onder meer workshops solliciteren op Werkplein Eemsdelta en bezoeken ze uitzendbureaus. Waar mogelijk legt Werkplein Eemsdelta contacten met werkgevers om de jongeren een extra steuntje in de rug te geven bij het vinden van werk.

De jongeren hebben verschillende achtergronden en opleidingsniveaus. Sommige zitten al langer in een uitkeringssituatie. Voor hen is de afstand tot de arbeidsmarkt groot. Door het 4Mijl-project zijn ze weer vol goede moed op zoek naar een al dan niet gecombineerde baan of opleiding.

Delfzijl, 29 september 2010

Bijlage: foto deelnemers 4 mijl

---