Ingezonden persbericht


Persbericht, 30 september 2010

Publieksdag "Stress......de baas?”

De baas zijn over stress of is stress de baas? Iedereen heeft er wel eens last van, dat is normaal; een beetje stress is zelfs gezond. Maar soms gaan mensen langdurig over hun grenzen heen, dan wordt stress ongezond.

Op zondag 10 oktober organiseert de regionale werkgroep Landelijke Dag Psychische Gezondheid in samenwerking met La Vita Sana in Blerick de publieksdag "Stress....de baas?" Tijdens deze dag zijn er verschillende workshops over signaleren van en omgaan met stress en burn-out, zoals Mindfulness, Stresssignalering op het werk, Zumba en BodyBalance. Ook is er een doorlopende informatiemarkt met de volgende onderwerpen: (omgaan met) stress, terugkeer naar werk, mantelzorg, runningtherapie, cursussen, diverse stresstesten, spellen en kinderhoekje (zonder begeleiding). Een gedeelte van de dag zijn entertainers aanwezig.

Wanneer: zondag 10 oktober, 11.00 -16.00 uur (inloop de gehele dag mogelijk).

Waar: GGD Limburg- Noord, Drie Decembersingel 50 en La Vita Sana, Drie Decembersingel 44b te Venlo-Blerick.

Aanmelden en meer informatie bij Informatiecentrum Geestelijke Gezondheid, telefoon 0478-527066, e-mail igg@ggzml.nl. Zie voor het programma ook www.ggznml.nl.

Op 10 oktober is de Landelijke Dag Psychische Gezondheid en worden in heel Nederland activiteiten georganiseerd rondom het thema stress. Het uitgangspunt is meer bekendheid geven over oorzaken van en het omgaan met stress. Uitgebreide informatie over stress en alle landelijke activiteiten vindt u op www.wijzeroverstress.nl.