Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ZONDAG 10-10-10: DIERENRIJK TRAKTEERT DIEREN OP TAART EN BEZOEKERS OP KORTING

Berberapen, bruine beren én imitators voor één dag feestvarkens rondom thema '10'

Nuenen, vrijdag 1 oktober 2010 - Als 10-10-10 om 10.10 uur de poorten van Dierenrijk opengaan, wordt het een bijzonder feestelijke dag. Op zondag 10 oktober draait namelijk alles in Dierenrijk om het getal 10. Het park nodigt iedereen uit om de verjaardag van de 10-jarige dieren te vieren. Dierenrijk trakteert: de toegangsprijs bedraagt op deze dag E 10 voor zowel kids als volwassenen. 10- en 100-jarigen hebben, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs, zelfs gratis toegang. Het Brabantse dierenpark daagt bezoekers deze dag bovendien uit om dierengeluiden zo echt mogelijk te imiteren. En jawel, daarbij maken de 10 besten kans op een prijs.

Wie op zondag 10-10-10 nog géén trouwpartij in zijn agenda heeft staan en er toch een feestje van wil maken, is van harte welkom in Dierenrijk. Alle dieren die dit jaar 10 jaar worden of zijn geworden, worden namelijk in het zonnetje gezet en getrakteerd op een gezonde verjaardagstaart. En dat zijn er nogal wat. Meer dan 10. Onder de berberapen, bruine beren, edelherten, zwarte wouwen, bevers, wasberen en ooievaars bevinden zich verschillende feestvarkens. Ook hun soortgenoten in hetzelfde verblijf zijn uitgenodigd om mee te smullen en smikkelen van de verjaardagstaart. Dit levert een prachtig en vermakelijk schouwspel op voor bezoekers.

Dieren imitatiewedstrijd

Dierenrijk daagt iedere jonge of oudere bezoeker waar een tijger, berberaap of olifant in schuilt uit, om zijn gebrul, geknor of gesnater te vertolken tijdens de dieren imitatiewedstrijd. De wedstrijd duurt van 14.30 tot 15.00 uur en de 10 beste imitatoren winnen een IJsberenbon (cadeaucheque van Dierenrijk). Ook deze dag zijn er verschillende andere activiteiten, waaronder de voederpresentaties, olifanten- en zeehondendemonstratie, roofvogelshow en rondleidingen . Het park is - natuurlijk - geopend vanaf 10.10 uur. Meer informatie over Dierenrijk (Baroniehei, Nuenen) is te vinden op www.dierenrijk.nl.


---