Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 4 oktober 2010

10 oktober in Bitterzoet: AFRIBEATZ voor straatjongeren in Kenia

Het aftellen is begonnen, de kaartverkoop loopt hard en op 10 oktober is het dan eindelijk zo ver: AFRIBEATZ. Tijdens dit unieke benefietfeest, georganiseerd door Afri-can Foundation, treedt een gevarieerde groep artiesten belangeloos op in café Bitterzoet in Amsterdam. De opbrengst van de avond gaat naar straatjongeren in Kenia die een opleiding krijgen tot automonteur. Iedereen die houdt van goede muziek, uitgaan met vrienden én iets goeds doen voor een ander slaat met dit feest drie vliegen in één klap. Maar wacht niet te lang met kaarten kopen, want op=op.

Artiesten
De artiesten die zich tijdens AFRIBEATZ inzetten voor Afri-can Foundation zijn zeker niet de minste. Onder andere Terry Toner, The Hope Dealers, Les Deux, DJ Stefano, Lee Bryant, CLaire & Sheila Hill en MC Kenny Grabbit passeren de revu. Een line up die garant staat voor goede muziek en een swingende avond.

De opbrengst
De opbrengst van de avond gaat naar het 'Streetkids Engineering Project' van Afri-can Foundation. In de buitenlucht van Kisumu (West Kenia) klust een grote groep straatjongeren aan auto's en verdienen daarmee een zakcentje. Deze jongeren hebben ambitie en talenten, het ontbreekt hen alleen aan de financiële middelen om een goede opleiding te volgen. Afri-can Foundation heeft geïnvesteerd in een stuk land en de bouw van een opleidingscentrum en volledig ingericht garagebedrijf. De jongeren krijgen hier gratis een goede opleiding en kunnen direct praktijkervaring opdoen.

Krachten bundelen
Chantal Heutink, voorzitter en oprichtster van Afri-can Foundation: 'AFRIBEATZ gaat over het bundelen van krachten en over dromen. Iedereen heeft een droom, een ideaalbeeld voor de toekomst. De straatjongeren in Kisumu dromen over een opleiding en de kans om het leven beter te maken voor hun familie. Wij geloven dat ook zij hun droom kunnen leven, met een beetje hulp van ons. Via AFRIBEATZ bieden wij die hulp. Met z'n allen. Op een leuke en bijzondere manier'

De organisatie
AFRIBEATZ is georganiseerd door een grote groep vrijwilligers en met de hulp van betrokken sponsoren. De artiesten, bureau Crossmarks, Kuiper en ten Klei, Fabian Wolf en Café Bitterzoet hebben het onder andere mogelijk gemaakt om het concept AFRIBEATZ vorm te geven.

Kaarten kosten ¤12,50 en zijn te koop via www.afri-can.nl/afribeatz

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------