Ingezonden persbericht


4 oktober 2010

Lezingencyclus Nieuw Land start met 'Wording van Flevoland'

Lelystad - Op zondag 10 oktober start de jaarlijkse lezingencyclus van Nieuw Land. De eerste lezing 'Wording van Flevoland' is in samenwerking met VU Connected. Voor het eerst zijn de lezingen op zondag gepland. En de lezingen kunnen nu ook worden uitgebreid met een wijnproeverij in het café-restaurant van Nieuw Land.

De eerste lezing van dit seizoen wordt verzorgd door ir. ing. Marco Heijligers, projectleider, hogeschool docent en onderwijs ontwikkelaar met als vakdomein stedenbouw, R.O. en duurzame gebiedsontwikkeling. In zijn lezing gaat Heijligers in op de "Wording van Flevoland". De bijzondere landschapswording en stadvorming in Flevoland vormen het uitgangspunt voor nieuwe toekomstige ontwikkelingen zoals de schaalsprong Almere 2.0, de natuurontwikkelingszone Oostvaarderswold en de uitbreiding van Luchthaven Lelystad. Hoe verhouden deze nieuwe toekomstige ambities zich tot de cultuurhistorie van stad èn landschap? Zijn de plannen werkelijk zo duurzaam en innovatief als door overheden gepredikt wordt? Wat is de rol van onderwijs en onderzoek bij een duurzame gebiedsontwikkeling van Flevoland? De lezing wordt geïllustreerd met talloze kaarten en beeldmateriaal.

KaKaarten voor de lezing zijn E 10,00 en is inclusief entree tot het museum. Aanvang is 15.00 uur en de lezing duurt tot ongeveer 17.00 uur. Na iedere lezing is er een wijnproeverij in café-restaurant van Nieuw Land. Wijnkenner Nico Huffels van CCI Wijnen uit Lelystad vertelt u alles over de wijn en de streek van afkomst. Om de smaak van de wijn optimaal uit te laten komen worden diverse soorten kaas en olijven geserveerd.

U kunt zich aanmelden via aanmelding@nieuwlanderfgoed.nl o.v.v. lezing 10 oktober of via 0320- 225 900. Dan kunt u ook eventuele deelname aan de wijnproeverij aangeven. Voor de wijnproeverij geldt een minimaal aantal deelnemers van 15 personen.

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land en de openingstijden op www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land is onderdeel van Batavia, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.



Ingezonden persbericht