Gemeente Tilburg

Nummer
2010315CS
Datum
5 oktober 2010

Concernstaf
Gemeentelijke Onderscheiding
Gouden speld van de gemeente Tilburg voor de heer C.P.M.M. (Cees) Jongmans voor zijn werkzaamheden voor buurtraad Armhoefse Akkers.

EMBARGO TOT ZONDAG 10 OKTOBER 2010 - 15.45 UUR

naam C.P.M.M. (Cees) Jongmans (75)
soort onderscheiding gouden speld van de gemeente Tilburg uitreiking door drs. J. Hamming, locoburgemeester van Tilburg plaats/ tijd Tijdens een receptie vanwege het afscheid als lid van de buurtraad Armhoefse Akkers in Pelgrimhoeve, Pelgrimsweg 27 te Tilburg, op zondag 10 oktober 2010 om ca. 15.45 uur.

Bijzonderheden:
Vanaf maart 1973 is de heer Jongmans betrokken bij het buurtwerk in de Armhoefse Akkers. Hij begon bij de Werkgroep 2000 Armhoefse Akkers, een voorloper van de huidige buurtraad. De werkgroep hield zich bezig met het houden van enquêtes onder bewoners, het organiseren van bewonersbijeenkomsten, het opstellen van discussienota's over de wijk en het plaatsen van groen- en speelvoorzieningen.
In 1976 was de heer Jongmans een van de medeoprichters van de huidige buurtraad Armhoefse Akkers. In het bestuur nam hij de functie van penningmeester op zich tot 1983. Na een korte onderbreking in de jaren tachtig keerde hij terug in het bestuur van de buurtraad. Op zondag 10 oktober 2010 neemt hij afscheid. De heer Jongmans heeft zich ook actief ingezet voor het Parochieel Missie Centrum (PMC). Van 1977 tot 2008 was hij bestuurslid,eerst als penningmeester en later als secretaris. Hij regelde diverse malen sponsorlopen, organiseerde rikconcoursen en andere activiteiten om de werkzaamheden van het PMC te ondersteunen.
Het college van de gemeente Tilburg waardeert de verdiensten van de heer Jongmans voor de buurt Armhoefse Akkers met de toekenning van de gouden speld van de gemeente Tilburg.