Vakbeurs voor huisdierenprofessionals blijft groeien


Meer standhouders, grotere beursvloer en... het Even-wat-anders-plein

AMERSFOORT, 20100913 -- Vorig jaar brak de Dibevo-Vakbeurs al een record wat het aantal bezoekers betreft; dit jaar zijn de exposanten aan de beurt. De 69ste editie van de belangrijkste Nederlandse vakbeurs voor professionals in de gezelschapsdierenbranche neemt maar liefst 19% meer vloeroppervlak in beslag dan in 2009. Het aantal exposanten ligt ruim boven de honderd en de teller blijft lopen. Tussen de exposerende bedrijven zijn ook nieuwe namen die hun debuut maken op de beurs. Daarmee krijgen bezoekers een mooie mix voorgeschoteld van nieuwkomers en vertrouwde leveranciers. De Dibevo-Vakbeurs vindt plaats van 10 tot 12 oktober 2010 in de Evenementenhal Gorinchem.

Even wat anders
Als bezoeker wil je soms even lekker bijkomen van het vele lopen. Daartoe heeft de organisatie dit jaar het `Even-wat-anders-plein' bedacht. Hier kunnen bezoekers terecht voor een gratis hapje en een drankje, maar er vinden ook leuke activiteiten plaats.
Tijdens de beursdagen staan er doorlopend trimdemonstraties op het programma. Meer dan twintig verschillende hondenrassen passeren de revue waarbij de trimmers uitleg geven en vragen beantwoorden over verschillende facetten van het trimvak.
Daarnaast is er een expert die bezoekers laat zien hoe je de verkoop van aquaria kunt stimuleren door ze - ook zonder water en vissen! - aantrekkelijk in te richten en te presenteren.

Prominent aanwezig op het `Even-wat-anders-plein' zijn een tweetal kleindiereilanden waarin populaire, maar ook bijzondere exotische knagers zijn ondergebracht. Minstens zo leuk zijn de twee deskundigen - zeg maar gerust lopende encyclopedieën - die inspirerende verhalen vertellen en vragen beantwoorden bij een kleindiertafel. Op deze tafel staat steeds een ander dier in de spotlights, variërend van konijnen en cavia's tot eenden en duiven. Uiteraard staat daarbij het welzijn van de dieren altijd voorop.

Gratis of met korting naar de beurs
De Dibevo-Vakbeurs is - zoals altijd - gratis toegankelijk voor Dibevo-leden. Sterker nog: dit jaar kunnen zes personen van hetzelfde bedrijf gratis de Dibevo-Vakbeurs bezoeken. Dat is een extra ledenvoordeel van ¤ 50! Kijk op www.dibevovakbeurs.nl voor de voorwaarden.

Overige bezoekers kunnen met korting naar de beurs door zich van tevoren te registreren op www.dibevovakbeurs.nl. Zij betalen dan geen ¤ 17,50 maar slechts ¤ 12,50 voor hun toegangsbewijs. Het kan echter nog voordeliger. Dit jaar biedt de organisatie de mogelijkheid om vlak voor de beurs nog lid van Dibevo te worden en meteen te profiteren van alle ledenvoordelen, waaronder gratis toegang voor zes personen. De aanmelding dient dan wel vóór 3 oktober bij Dibevo binnen te zijn.

Over Dibevo
Dibevo is de landelijke brancheorganisatie voor ondernemers in de gehele gezelschapsdieren- en hengelsportbranche. Kijk voor meer informatie over Dibevo op www.dibevo.nl





Ingezonden persbericht