Harmen van Straaten bij Amstelland Bibliotheken


Super Jan en Tim en de boot naar Timboektoe in bieb

Amstelveen, 20101004 -- Amstelland Bibliotheken organiseert op 10 oktober tijdens de nationale kinderboekenweek(6 t/m 16 oktober) twee workshops met een van de grootste en bekendste jeugdillustratoren van Nederland; Harmen van Straaten.

Harmen van Straaten geeft op 10 oktober van 15.30 tot 16.20uur in bibliotheek Aalsmeer tekenles aan kinderen van 7-10 jaar en van 13.30 tot 14.10uur in Uithoorn aan kinderen van 4-6 jaar. Hierbij leert hij de kinderen de moeilijke maar ook de leuke dingen van het vak. Natuurlijk kan er ook van alles over tekenen aan hem gevraagd worden. Aansluitend begint in Aalsmeer dan de quiz over Super Jan. Door goed te luisteren naar het luisterboek, die Harmen laat horen, en de vragen te beantwoorden maken de kinderen kans om in de finale te komen. Hierin spelen de vier beste tegen elkaar en de winnaar krijgt de titel grootste kenner van de avonturen van Super Jan.

In Uithoorn is het aansluitend op de tekenles tijd voor het kijken naar filmpjes en liedjes zingen. Tot slot doen alle kinderen mee in het toneelstuk over Tim en zijn boot op weg naar Timboektoe.

Meedoen kost zes euro. Pashouders van Amstelland Bibliotheken betalen vijf euro en in de voorverkoop zijn alle kaartjes een euro goedkoper. Voor meer informatie over deze activiteit en overige activiteiten van Amstelland Bibliotheken kunt u terecht op de website www.amstelland-bibliotheken.nl





Ingezonden persbericht