Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Culemborg, 30 augustus 2010

Landelijke zangdag Code-X Music op 10 oktober

Op zondag 10 oktober 2010 organiseert Code-X Music te Culemborg een landelijke zangdag. Tijdens dit evenement wordt een nieuwe bundel koormuziek gepresenteerd, die liturgisch repertoire voor de advents- en kersttijd bevat.

Code-X Music, een non-profit organisatie, speelt sinds haar oprichting in 2004 een verbindende en vernieuwende rol voor liturgische kinder-, tiener-, jongeren- en middenkoren die voornamelijk actief zijn in de RK-kerk. Het ontwikkelen en verspreiden van nieuw repertoire is hier een belangrijk onderdeel van.

Op een zangdag komen belangstellenden bij elkaar om gezamenlijk, onder leiding van ervaren dirigenten de nieuwe muziek in één middag in te studeren. Dit gebeurt in blokken van 40 minuten waarin iedere dirigent steeds een deel van het repertoire instudeert met één stemgroep (sopranen, alten of heren). Aan het eind van de dag wordt het geheel gezamenlijk meerstemmig doorgezongen. Een pittige muzikale uitdaging!

De zangdag van 10 oktober is vooral gericht op leden, dirigenten en muzikaal-begeleiders van jongeren- en middenkoren uit heel Nederland, maar andere belangstellenden zijn evengoed welkom. Zij kunnen zich voor de zangdag aanmelden via de website van Code-X Music (www.code-music.nl). Hier is tevens meer informatie over het evenement te vinden.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht