Vereniging Bedrijfsleven Curaçao


Ruimte en Perspectief voor Verbetering Welvaart en Welzijn

Friday, 10 September 2010 11:50

Op de slot Ronde Tafel Conferentie (RTC) welke op 9 september 2010 in Den Haag plaatsvond, is door partijen unaniem vastgesteld dat de rijkswet tot wijziging van het Statuut in verband met de opheffing van de Nederlandse Antillen in werking kan treden op 10 oktober 2010.

10-10-10 is hiermee een feit! Masha Pabien Curaçao !

Na jaren van discussies, beraadslagingen en onderhandelingen waarbij de emoties soms hoog oplaaiden en die zeer veel energie hebben gekost, komt er eindelijk een eind aan het Staatkundige Herstructureringsproces van de Nederlandse Antillen. Tegelijkertijd is dit het begin van een nieuw tijdperk waarbij de verdere ontwikkeling en opbouw van het nieuwe Land Curaçao centraal staat.

Conform de belofte van de Nederlandse Minister President gedaan op de start RTC in 2005, zal het Land Curaçao op 10-10-10 met een schone lei beginnen.

Er is thans sprake van een relatief gezonde financieel - economische startpositie:


* Dankzij de schuldsanering is de begroting in evenwicht en de staatsschuld sterk verminderd.


* De stand van de economie steekt gunstig af ten opzichte van de regio, de werkeloosheid is afgenomen, de inflatie is laag, de deviezenreserves en importdekking staan op een recordhoogte.

Deze basis biedt met andere woorden ruimte en perspectief om tot verdere verbetering van de welvaart en het welzijn te komen.

Cruciaal hierbij is dat dit proces ondersteund en begeleid wordt door inspirerend, opbouwend, consistent, betrouwbaar en integer (politiek) leiderschap.

Aan de pas aangetreden regeerders de taak om daadwerkelijk invulling te geven aan de opdracht te zorgen voor "progreso, prosperidat i bienestar pa tur". Dan kunnen wij oprecht spreken van een Dushi Korsou !

Curaçao, 10 september 2010
Bestuur VBC