Ingezonden persbericht


Persbericht
Datum: 28 september 2010

Lucia Rijker ontvangt eerste exemplaar Ja, ik zit! Jonge boeddhisten over relaties, seks, werk en andere aardse zaken

Het boek Ja, ik zit! zal op zondag 10 oktober om 15h00 feestelijk worden gedoopt in het Compagnietheater in Amsterdam. In dit boek van Anne Kleisen worden jonge boeddhisten geïnterviewd over onder andere de liefde, hun carrière en de consumptiemaatschappij. Lucia Rijker zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de Boeddhistische Omroep (BOS) schreef Anne Kleisen het boek Ja, ik zit!. Wat beweegt jongvolwassenen om zich te wijden aan een levensbeschouwing als het boeddhisme? Hoe gaan ze om met onze consumptiemaatschappij? Is de liefde een belemmering of juist een verrijking voor hun spirituele groei? Zestien jonge boeddhisten en zes boeddhistische leraren geven antwoorden op deze vragen. Een van de geïnterviewde leraren is Lucia Rijker, boeddhist en voormalig wereldkampioen (kick) boksen.

Anne Kleisen (1979) is werkzaam bij de Boeddhistische Omroep. Daar is zij hoofdredacteur van de jongerenwebsite Bodhitv.nl en regisseert ze documentaires. Buiten de omroep is ze freelance journalist. Ja, ik zit! is haar eerste boek.

Op het programma zondag 10 oktober:
Boekpresentatie Ja, ik zit! Jonge boeddhisten over relaties, seks, werk en andere aardse zaken van Anne Kleisen (uitgeverij Asoka) Muziek van Amarins & le gatte negre
Interactieve presentatie over levensvragen bij jongvolwassenen van Geertje Couwenbergh en Lisette Kreischer Video's over onder andere 'Coole seks, relaxte liefde' Na afloop: Borrelen

Datum: Zondag 10 oktober 2010
Waar: Compagnietheater, Kloveniersburgwal 50, Amsterdam Hoe laat: 15h00
Toegang: Gratis, aanmelden niet nodig
Meer info: www.bodhitv.nl


---