Ingezonden persbericht



- persbericht -

OUDE AUTO'S. NIEUWE POSTCODE.

Jason Priestley vermoordt met Fitz eindelijk zijn Brandon imago.

Vanaf aanstaande zondag om 22.30 uur CALL ME FITZ bij Comedy Central

Amsterdam, 4 oktober 2010
Vanaf aanstaande zondag is de grootste tv-ster van de jaren '90 weer helemaal terug! Jason Priestley zet 20 jaar na Beverly Hills 90210 het tegenovergestelde van de brave Brandon neer met de losbandige Richard Fitzpatrick, Fitz voor vrienden. De serie Call Me Fitz vertelt het verhaal van Richard Fitzpatrick en zijn gestoorde familie, die in hun tweedehands autozaak meer meemaken dan alleen het sporadisch verkopen van een auto. Drank- en drugsgebruik zijn geen ongewone activiteiten op de werkvloer, om nog maar te zwijgen van de seksuele escapades. Priestley zelf ziet wel overeenkomsten tussen zijn eigen leven en dat van Fitz: "Iedereen heeft wel een beetje van Fitz in zich. In mijn geval heeft mijn verleden net iets meer Fitz in zich dan gemiddeld." Ook de seksuele uitspattingen van zijn karakter in de serie zijn volgens de Hollywoodster een afspiegeling van zijn eigen wilde verleden. Maar zegt Priestley: "Nu ik getrouwd ben en kinderen heb weet ik de verleiding goed te weerstaan!"

Call Me Fitz is een dramedy over een autoverkoper zonder moraal, die van de een op de andere dag gedwongen wordt om zaken te doen met zijn geweten. Zijn geweten heet 'Larry', een ietwat preutse wereldverbeteraar met een hart van goud. Larry heeft het voornemen Fitz te genezen van zijn meedogenloze ego. Fitz' tegenpool Larry wordt gespeeld door Ernie Grunwald (King of the Hill, My Name is Earl).

Uit deze combinatie ontstaan de vreemdste situaties, die zich grotendeels tussen de tweedehands auto's afspelen op het terrein van Fitz' vader Ken. Call Me Fitz is zowel comedy als ook drama en laat het portret van een man zien, die egocentrisch en hardvochtig door het leven gaat, altijd met zijn eigen belang op de eerste plaats.

De trailer van de serie is bijgesloten.
Call me Fitz is vanaf aanstaande zondag te zien om 22.30 uur bij Comedy Central.


- EINDE BERICHT -