Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 07-10-2010

NOG WEINIG ANIMO VOOR KLIMAAT EN DUURZAME PROJECTEN

Nederlanders tonen nog weinig interesse in het klimaatprobleem en duurzame projecten. Dat blijkt uit een representatieve steekproef die in opdracht van de AVRO is uitgevoerd door onderzoekbureau De Vos & Jansen.

Vijfenzeventig procent van de ondervraagden geeft aan zich niet druk te maken om het klimaat. De bekendheid met duurzame projecten is relatief klein. Zo weet slechts 23% van de ondervraagden dat je in vakantietijd kunt meewerken aan een duurzaam project. Meer dan de helft lijkt dit wél interessant, maar minder dan één op de vijf geeft aan het ook daadwerkelijk te willen. Het onderzoek is uitgevoerd tegen de achtergrond van de televisieserie Going South die de AVRO momenteel uitzendt op Nederland 3.

In Going South fietsen vier jonge mensen maandenlang door Noord, Midden en Zuid Amerika. Tijdens hun tocht van 27.000 kilometer zien ze met eigen ogen de gevolgen van klimaatverandering en ontbossing. Ook bezoeken ze meerdere locale duurzame initiatieven.

In de aflevering van zondag 10 oktober a.s. brengen de Engelse vrienden Alex en Fin een bezoek aan de Boeing fabrieken in Seattle. Wat doet de vliegtuigbouwer aan een schoner milieu? De Zweedse Asa en haar Spaanse vriend Javier zijn in het hart van de Braziliaanse jungle. Bij het Nationaal Instituut voor Onderzoek in de Amazone (INPA) horen ze hoe het regenwoud ervoor staat.

Elke maandag in Effe Ekdom op 3 FM draait Gerard Ekdom de fietsplaat van de week.

Going South, zondag 10 oktober om 23.50 uur bij de AVRO op Nederland 3 Alles over Going South op goingsouth.avro.nl
Going South is mede tot stand gekomen met steun van ontwikkelingsorganisatie ICCO



Algemene omroepvereniging AVRO