Ingezonden persbericht


HC Feijenoord brengt 'elitaire' hockeysport bij nieuwe doelgroep

De van oorsprong 'elitaire' hockeysport ontmoet op het Rotterdamse Afrikaanderplein een nieuwe doelgroep. Vanaf zondag 10 oktober start hier de nieuwe hockeyvereniging HC Feijenoord. Burgemeester Ahmed Aboutaleb verricht de officiële openingshandeling.

Sinds een half jaar hebben tientallen - voornamelijk allochtone - kinderen op het Rotterdamse Afrikaanderplein kennis gemaakt met verschillende 'losse' hockeyactiviteiten. Waar de activiteiten startten als 'verkennend project', krijgen inmiddels twintig tot vijftig kinderen wekelijks training. Om de sport optimaal en gestructureerd aan te kunnen bieden, wordt de eerste hockeyvereniging van deelgemeente Feijenoord opgericht: Hockeyclub Feijenoord.

Het doel van de club is om de hockeysport en -cultuur bekend te maken bij de inwoners van Rotterdam Zuid. Vanaf 10 oktober 2010 gaat HC Feijenoord officieel van start. De club gaat vanaf dan echt leden werven en haar activiteiten uitbreiden met trainingen per leeftijdscategorie, zaalhockey onder de vlag van Schoolsportvereniging Katendrecht en KVD-lessen in de deelgemeenten Feijenoord en IJsselmonde. KVD houdt in dat kinderen drie lessen krijgen tijdens schooltijd (Kennismaken), drie lessen na schooltijd in de buurt van de school (Verdiepen) en drie lessen bij de vereniging (Doorstromen). De lancering van de nieuwe hockeyvereniging en haar activiteiten wordt ondersteund door Pact op Zuid en Rotterdam Sportsupport.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb geeft 10 oktober het officiële startsein voor Hockeyclub Feijenoord op het Afrikaanderplein in Rotterdam. De burgemeester zal het startsignaal geven voor een wedstrijd tussen spelertjes van de hockeyclub en Rotterdams top-hockeytalent.

U bent als persrelatie van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Programma, 10 oktober 2010, Sportplein Afrikaanderplein, Rotterdam Zuid:

14.00 uur: Ontvangst gasten
14.30 uur: Welkomstwoord
14.33 uur Paneldiscussie over belang van sport in de wijk 14.40 uur: Interview met burgemeester Aboutaleb
14.46 uur: Spelen van het clublied
14.50 uur: Hockeywedstrijd tussen spelertjes van HC Feijenoord o.l.v. Ahmed Aboutaleb 15.00 uur: Clinics voor de kinderen uit de buurt door trainers van HC Feijenoord en hockeytalentjes 16.00 uur: Einde

Zuid loves 2 move
Rotterdam Zuid heeft een jonge bevolking die steeds meer in beweging komt. Zowel lichamelijk, door meer te sporten, als maatschappelijk, door te kiezen voor sportief onderwijs en sportief werk. Projecten als HC Feijenoord dragen eraan bij dat 'Zuid' in beweging komt en dat het Stadionpark kan uitgroeien tot dé sportcampus van de 21ste eeuw.