Etnische Zakenvrouw 2010 & Etnische vrouwelijke manager 2010 gekozen

10/10/2010 07:41

EZVN -Etnische Zakenvrouwen Nederland

Op 9 oktober jl. is tijdens het verkiezing's gala diner van de Businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland

( EZVN ), die werd gehouden in het World Trade Center te Rotterdam in het bijzijn van vele prominenten en 600 genodigden uit Nederland en Europa, Sandy Go Chau, Directeur eigenaar van Nivo im-en Export BV te Beverwjk, uitgeroepen tot Etnische zakenvrouw Nederland 2010. Faiza Dadi, Algemeen directeur van de Baak, werd uitgeroepen tot de Etnische vrouwelijke manager 2010. De prijs voor de Etnische Vrouwelijke Manager Nederland 2010 werd uitgereikt door de Burgemeester van Rotterdam de heer Aboutaleb. De prijs voor de Etnische Zakenvrouw Nederland 2010 werd uitgereikt door de burgemeester van Beverwijk de heer Van Leeuwen.

Het juryrapport welke werd opgesteld onder leiding van Loek Hermans voorzitter MKB Nederland luidt als volgt;

Etnische zakenvrouw Nederland 2010, Sandy Go Chau, Directeur eigenaar van Nivo Im-en Export Bv, gevestigd te Beverwijk

Sandy Go, is hoofdagent van politie in haar geboorteland Macau, als zij besluit te emigreren naar Nederland. In slechts 20 jaar tijd weet zij zich op te werken van serveerster in een Aziatisch restaurant naar de drijvende kracht achter een groothandel in Aziatische producten. NIVO Im- en Export BV richt zich op het direct importeren van levensmiddelen uit Zuidoost Azië en het aanbieden van deze producten op de Europese markt via haar directe cliënten. NIVO Im- en Export BV heeft door de jaren heen, een sterke en constante groei doorgemaakt met een gemiddelde omzetgroei van 15%-20% op jaarbasis, wat zowel de sterke en stabiele positie als reputatie bewijst binnen Europa. Communicatie staat volgens Sandy aan de wieg van het succesvol aanbieden van haar producten. Sandy Go staat bekend als een enthousiaste en ter zake kundige onderneemster. Behalve dat zij gedetailleerd op de hoogte is van de gang van zaken in het bedrijf, is Sandy echt de spil binnen het bedrijf, waarbij zij ondernemerschap en risico's goed weet af te wegen. Daarnaast is ze kostenbewust en een scherpe onderhandelaarster. Dit leidt ertoe dat het bedrijf gestaag groeit, De jury was onder de indruk van haar vernieuwend en innovatief marketing waarmee niet alleen de omzet gestaag groeit, maar ook goede resultaten haalt (ook in moeilijke tijden), financieel gezond is en een prima toekomst perspectief heeft.

Etnische vrouwelijke manager Nederland 2010, Faïza Dadi , COO van de Baak.

Faïza Dadi, kwam op drie jarige leeftijd naar Nederland. Als kind van gastarbeiders leerde ze al vroeg wat doorzetten betekend . Faiza studeerde Frans, Arabische talen en Culturele antropologie. Daarnaast rondde zij postdoctorale programma's op het gebied van strategie aan de Rijksuniversiteit Groningen af. Vanaf september 2008 is zij Operationeel Directeur van de Baak. Faïza Dadi, heeft een indrukwekkende track record als manager en leider in de door mannen gedomineerde financiële sector. De afgelopen jaren heeft zij verschillende leidinggevende functies vervuld bij organisaties als VSB Bank, Bank Nederlandse Gemeenten, Residentie Lease en Delta Lloyd. Binnen de Baak is Faiza op strategische maar vooral innovatieve wijze bezig de organisatie naar een hoger niveau te tillen, hetgeen een boeiende taak is, in een organisatie vooral gedomineerd door professionals. "Zacht op de mens en hard op de doelen", kenmerkt haar leiderschap stijl. Door de voortreffelijke wijze waarop zij de klus klaart is Faiza een inspiratie en rol model voor zowel allochtone als autochtone vrouwe en een toonbeeld van leiderschap voor de nieuwe generatie.

De Businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) wil met het uitreiken van genoemde prijzen het volgende bereiken:

Etnische vrouwen d.m.v. positieve voorbeeldvorming stimuleren om economische zelfstandigheid te verkrijgen door het ondernemerschap;

Etnische vrouwen d.m.v. positieve voorbeeldvorming stimuleren om door te stromen naar hogere en topfuncties in met name het bedrijfsleven en overheid;

Etnische vrouwen in topposities en etnische vrouwen die een toponderneming bezitten zichtbaar maken binnen de Nederlandse samenleving;

De bedrijven die etnische managers op vooraanstaande posities hebben erkennen in hun visie dat kwaliteit benut moet worden en tegelijk wil EZVN andere bedrijven aanmoedigen en inspireren om het goede voorbeeld te volgen.