Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ZATERDAG 9 OKTOBER 2010

Geen Daden Maar Woorden Festival drukt stempel op vernieuwde Rotterdamse Schouwburg

Bezoekers van de uitverkochte Rotterdamse Schouwburg waren zaterdagavond 9 oktober getuige van een stortvloed aan muziek, theater, dans, film en unieke producties. Publiek zapte naar hartenlust van gevestigde dichters en schrijvers naar aanstormend talent en experimentele durfals. Geen Daden Maar Woorden Festival Rotterdam werd een doorslaand succes!

Geen Daden Maar Woorden Festival was het eerste festival dat na de grootse verbouwing van de schouwburg plaatsvond. In alle hoeken en gaten van de schouwburg was wel iets te doen. Zo was er een podium voor café Floor, werd een verrijdbare tribune benoemd tot Haltheater ­ alleen te bezoeken en beluisteren met een koptelefoon ­ en waren bezoekers en artiesten zelfs niet veilig in de kleedkamers en op het toilet. Publiek at een hapje in café Floor, luisterde naar een hoorspel in de Filmlounge, dronk een wijntje bij de knusse huiskamer van Swoolish en danste mee tijdens de afterparty van DJ St. Paul.

In de Kleine Zaal ontroerde Goslink met ingetogen liedjes en werden eigen gemaakte instrumenten als de fruitkistgitaar en de houtrestjescontrabas duidelijk door het publiek gewaardeerd. De samenwerking met special guest Janne Schra, o.a. bekend van Room Eleven, maakte het optreden onvergetelijk. Eva Mouton en Ivo Victoria daagden elkaar uit in de voorstelling Walvis en citroenen. De ultrakorte fragmenten ­ er kwamen gedichten, commercials, bouquetreeksen en songteksten aan bod ­ vormden een steekspel tussen de beide auteurs.

In het Haltheater interviewde Jeroen S. Rozendaal auteur Abdelkader Benali. Benali sprak onlangs in een artikel voor The Guardian zijn angst uit over de verkilling van de Nederlandse samenleving die naar zijn idee nooit meer hetzelfde zal zijn. Benali sprak met Rozendaal zeer openhartig over zijn ervaringen en ideeën. Bezoekers werden bovendien verrast door een extra ingelaste voorstelling in de erker Foyer. Het Rotterdamse gezelschap Wunderbaum ging met hun voorstelling, op onontkoombare wijze, in op het nieuwe kabinet.

Lou Rhodes zorgde met haar uit duizenden herkenbare stemgeluid voor kippenvel tijdens haar optreden, waarbij zij nummers van haar in maart te verschijnen nieuwe album One Good Thing ten gehore bracht. Kees van Kooten maakte zijn faam waar tijdens een met humor gebrachte voordracht. In de kleedkamers kwam de nieuwe generatie schrijvers en dichters samen. Zij deelden hun blogs en tweets live met elkaar en een select gezelschap luisteraars.

Arjen Lubach en Tim Kamps vormden met het Monica da Silva Trio de hekkensluiter van de avond. Na de hilarische voorstelling waarmee de heren in 2011 op tournee gaan presenteerden zij ter ere van het vernieuwde Geen Daden Maar Woorden Festival-logo een heuse T-shirtveiling die 50 euro opbracht voor Postduivenvereniging De Drie Beerzen in Diessen.

Geen Daden Maar Woorden Festival dankt naast de bovenstaande artiesten en producties alle artiesten die het festival tot een succes maakten: Ronald Giphart, Fauser, Kees van Beijnum, Sanneke van Hassel, F. Starik, Christine Otten, Jan Klug, Niña Weijers, Go Short, Ester Naomi Perquin, Scapino Ballet Rotterdam, Ellen Deckwitz, Lotte van Dijck en Ming's Pretty Heroes.



Ingezonden persbericht