Ingezonden persbericht


Fel bevochten achtste en tiende plek voor STIPA-Molenaar Racing GP op Sepang

De race van de Shell Advance Motorcycle Grand Prix hebben de STIPA-Molenaar Racing GP-rijders een zwaar bevochten achtste en tiende positie behaald. Luis Salom won de felle strijd om de achtste plaats en teamgenoot Randy Krummenacher kwam 0,026 seconde tekort voor de negende plaats en finishte op de tiende positie.

Vanaf de eerste ronde kwamen beide STIPA-Molenaar Racing GP-rijders in de groep terecht die streed om de achtste tot en met de dertiende positie. Randy Krummenacher kon al snel de kop van de groep overnemen en voerde een aantal ronden het tempo aan. In de vijfde ronde had Luis Salom zijn slechte start goed gemaakt en kreeg niet alleen de aansluiting met de groep maar nam ook het stokje over van zijn Zwitserse teamgenoot. De groep bestond naast de STIPA-Molenaar Racing GP-rijders uit de Japanner Tomoyoshi Koyama, Engelsman Danny Webb en de Fransman Johann Zarco.

Na een crash van Danny Webb verloor Salom even de aansluiting met de groep maar reed binnen twee ronden het gaatje weer dicht. Ondertussen nam de Japanner Koyama de kop over van Krummenacher. De STIPA-Molenaar Racing GP-rijders konden samen met de Japanner weg rijden en ontstond er een felle strijd om de achtste plaats. In de laatste ronde remde Salom de Japanner eruit voor de laatste bocht. Beide rijders kwamen tegelijkertijd over de finish maar met een miniem verschil won de Spanjaard de strijd om de achtste plaats. Ondertussen kwam Krummenacher op zijn beurt maar 0,026 seconde tekort op de Japanner en finishte als tiende.

Randy Krummenacher (10e):

"Dit was een zware race. Niet alleen de hete weersomstandigheden putten je uit maar de hevige strijd om de achtste positie maken het niet makkelijker in deze hitte. Mijn start was goed en kwam gelijk op de achtste plek terecht. Na een aantal ronden streden we met vijf rijders om deze plaats en dat werd pas op de streep beslist. We passeerde met zijn drieën tegelijk de finishlijn en kwam ik een paar honderdsten tekort voor de achtste plek en moest ik genoegen nemen met de tiende plek. Het was een leuke strijd maar jammer dat ik het onderspit delfde. De volgende race is op het Philip Island circuit in Australië waar ik het altijd naar mijn zin heb."

Luis Salom (8e):

"Dit is geweldig! De hele race streden we om de achtste plek en bij het passeren van de finishlijn wist ik nog niet eens zeker of ik nu als achtste of negende was afgevlagd. Mijn start was erg slecht en ik viel van mijn achtste startplek terug naar een dertiende plek in de eerste ronde. Na twee ronden had ik de aansluiting bij de groep voor de achtste plek. Het was een heftige strijd die ik uiteindelijk won! Voor het Rookie of the Year titel heb ik goede zaken gedaan en sta ik nog maar acht punten achter op Alberto Moncayo. Mijn doel is de laatste drie races voor mijn landgenoot te eindigen en deze titel te pakken!"




Ingezonden persbericht