WK-shirt Messi sponsort gehandicaptensport

10/10/2010 11:30

Voetbalpaspoort.nl

Voetbalpaspoort.nl veilt shirts beroemde voetballers voor Dirk Kuyt Foundation

VOORBURG, 10 oktober 2010 - Een gesigneerd WK-shirt van de Argentijnse wereldster Lionel Messi, van voetballegende Pelé, van spits David Villa van WK-winnaar Spanje en Oranjeshirts met de handtekeningen van Mark van Bommel, Arjan Robben en Robin van Persie worden de komende maanden geveild op de website voetbalpaspoort.nl. De opbrengst gaat naar de Dirk Kuyt Foundation, de stichting van international Dirk Kuyt, die sportevenementen voor mensen met een handicap organiseert.

Voetbalpaspoort.nl is een soort schoolbank.nl voor voetballers. Net zoals oud klasgenoten elkaar via deze website kunnen vinden, biedt voetbalpaspoort.nl de kans om oud teamgenoten op te zoeken. Als leden hun voetbalverleden en alle clubs waarin ze gespeeld hebben invullen in een paspoort, kan de database hen 'matchen' met andere spelers van dezelfde club of hetzelfde team. Bijvoorbeeld uit hun jeugd. Inmiddels hebben al 5000 voetballers zich ingeschreven en is 40 procent van de 2761 Nederlandse voetbalclubs met een of meer leden vertegenwoordigd.

Jaarlijks houdt de website een veiling voor het goede doel. ,,Onze website telt vooral leden die zelf nog actief voetballen of actief gevoetbald hebben. Daarom willen we graag wat terugdoen voor mensen voor wie voetballen of sporten niet zo vanzelfsprekend is en niet zo gemakkelijk gaat. De Dirk Kuyt Foundation zet zich in voor die doelgroep en daarom gaat de opbrengst van de veiling daarheen," legt Marvin Grell van voetbalpaspoort.nl uit.

De naar Dirk Kuyt vernoemde stichting organiseert jaarlijks zo'n zestig evenementen voor G-sporters. In het hele land worden speldagen, wedstrijden en toernooien voor sporten als voetbal, atletiek, tafeltennis, zwemmen, duiken, fietsen en nog veel meer gehouden. Er staat zelfs een NK waterbasketbal op de kalender. De stichting werkt daarvoor samen met sportbonden en verenigingen en is voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers en donaties.

Vorig jaar hield voetbalpaspoort.nl ook al een veiling voor dit goede doel. Die leverde door o.a. het Maldini shirt een mooi bedrag op. Dit jaar verwacht Grell het bedrag van vorig jaar fors te overtreffen. Alleen al op het shirt van Messi is een bod gedaan van 300 euro. Andere 'toppers' op de veiling zijn onder meer het kampioensshirt van FC Barcelona, met de handtekeningen van alle spelers, zo'n zelfde shirt van FC Twente, gesigneerde shirts van Pato van AC Milan en de keepers Maarten Stekelenburg en David James. De veiling sluit op 15 november op 12.00 uur.

Meer informatie: www.voetbalpaspoort.nl of www.dirkkuytfoundation.nl





http://www.voetbalpaspoort.nl