Politie Groningen

Zondag 10 oktober 2010

Provincie Groningen, 10-10-2010

Politie grijpt in op station

GRONINGEN - De politie heeft zondag in de vroege ochtend ingegrepen bij een ruzie op het hoofdstation in Groningen. Een bus met circa 150 jongeren erin kwam terug van een stapavond in een discotheek in Beilen. In de bus was de sfeer grimmig en beveiligingsmedewerkers vreesden voor geweldsincidenten. De Groningse politie werd gewaarschuwd. Twee agenten waren zichtbaar aanwezig toen de bus op het station kwam. Andere agenten waren op de achtergrond aanwezig. Het uitstappen verliep in eerste instantie rustig. Al gauw werd er toch gevochten. De twee agenten renden er op af, om de jongeren uit elkaar te halen. Om verhaal aan te horen werden de twee vechtersbazen meegenomen naar de dienstauto. Een grote groep richtte zich vervolgens op de agenten. Hierop schoten de andere agenten hun collegas te hulp. Ook twee politiehonden werden ingezet. Met behulp van de wapenstok is de groep uiteen gedreven en op afstand gehouden. Een 23-jarige Stadjer bedreigde de agenten met woorden. Hij werd hierop aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen vernielt reeks autos

GRONINGEN Een 17-jarige jongen uit Hoogezand is zaterdagnacht in de Nieuwe Boteringestraat aangehouden voor vernieling. De jongen werd door de eigenaar van een auto vastgehouden. Hij zag dat de jongen over meerdere autos was gelopen. In ieder geval hadden drie autos schade: deuken op de motorkap of het dak. De eigenaar van een van de autos droeg de jongen over aan de agenten. Hij moest meer naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man kijkt te diep in glaasje

GRONINGEN Een 45-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagnacht op het Hoendiep aangehouden voor rijden onder invloed. Een agent die geen dienst had, reed achter de man en vermoedde alcoholgebruik bij zijn voorligger. Hij werd door andere agenten langs de kant van de weg gezet en een blaastest wees uit dat hij onder invloed was. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van ruim 1,6 vastgesteld. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij krijgt proces-verbaal.

Drie winkeldieven aangehouden

STASDSKANAAL Drie mannen zijn zaterdagmiddag in de Hoofdstraat aangehouden voor winkeldiefstal. De bedrijfsleider van een schoenenzaak betrapte het drietal bij het stelen van een paar schoenen. Hij ging er samen met een medewerker achteraan. De mannen bleven weglopen en op een gegeven moment gooiden ze met stenen naar hun achtervolgers. De medewerker moest het ook nog met een klap bekopen. Toch wisten ze twee van de drie (beiden 23 jaar en woonplaats onbekend) in de kraag te vatten. Op het moment dat de verdachten werden overgedragen aan agenten kwam ook de derde 21-jarige verdachte uit Westerbroek eraan. Ook hij werd ingerekend. De heren zijn ingesloten. De schoenen zijn nog niet teruggevonden.

Fietsendief geeft eigenaar klap

WINSCHOTEN Een nog onbekende man heeft zaterdagmiddag een klap uitgedeeld aan een andere man. Een 17-jarig meisje uit Oostwold (Oldambt) en haar vriend kwamen aan het politiebureau, omdat haar fiets was gestolen in het centrum van Winschoten. Ze besloot samen met haar vriend een kijkje te nemen op het station. Daar zagen ze haar fiets terug. Een onbekende man vertelde echert dat het zijn fiets was. Hij wilde hem niet afstaan. De vriend van het meisje maakte een foto van de man en ze besloten er maar vandoor te gaan, vanwege zijn onvoorspelbaregedrag. De onbekende man ging toch achter hen aan. Ze dachten dat hij alsnog de fiets wilde geven. Hij gaf de fiets niet terug, maar hij gaf de vriend van het meisje een klap. Het stel deed hun verhaal op het politiebureau. De foto is in het bezit van de politie en de politie stelt een nader onderzoek in.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

WINSUM Een 19-jarige man uit Winsum moest zaterdagmiddag op de Borgweg zijn rijbewijs inleveren na een aanrijding. De beginnend bestuurder was samen met een leeftijds- en plaatsgenoot aan het racen geweest. Ze reden achter elkaar aan in de richting van het station. Ze moesten een tegemoetkomende auto ontwijken. De eerste kreeg het voor elkaar, maar degene die achter hem reed, lukte dat niet. Hij botste op de auto van een 37-jarige man uit Winsum. De schade was groot. De technische verkeerspolitie deed onderzoek naar de aanrijding. Zij concludeerden dat de man aanzienlijk harder dan de toegestane maximum snelheid had gereden. De 19-jarige moest zijn rijbewijs inleveren. Vanwege de schade werd van beide autos het kentekenbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Man zonder rijbewijs onder invloed

HOOGEZAND Een 18-jarige man uit Kolham is zaterdagnacht op de Rembrandtlaan aangehouden voor rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Agenten zagen hem zonder verlichting op de Ventweg wegrijden. Ze seinden dat hij zijn verlichting aan moest doen. Dat deed hij, maar hij deed ze vervolgens een paar keer aan en uit. Ook slingerde hij over de weg. Hij werd langs de kant van de weg gezet. De man bleek onder invloed te zijn. Ook had hij geen rijbewijs. Op het bureau werd een alcoholpromillage van ruim 1,25 vastgesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mannen lopen over autos

GRONINGEN Een 28-jarige man uit Beerta en een 30-jarige man uit Winschoten zijn zaterdagavond op de Hoge der A aangehouden voor vernieling. Getuigen zagen dat de twee mannen over een aantal autos liepen en richting de Hoekstraat gingen. Drie mannen werden in de Hoekstraat aangehouden. Een van hen bleek niets te hebben gedaan. Van hem is een getuigenverklaring opgenomen. De getuigen die op een terras zaten en alles zagen, leggen ook een verklaring af. De schade is nog niet bekend. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen loopt over politieauto

VEENDAM Agenten hebben zaterdagavond op het Promenadepad een 16-jarige jongen uit Muntendam aangehouden. De dienders hadden hun auto geparkeerd. Toen ze terug kwamen bij hun auto, zagen ze de jongen op het dak van de auto. Twee deuken waren het gevolg van zijn actie. De jongen werd aangehouden ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Agenten voorkomen fietsdiefstal

GRONINGEN Twee agenten hebben zaterdagmiddag op de Bedumerweg voorkomen dat een fiets werd gestolen. Ze zagen twee Stadjers (52 en 44 jaar) lopen en de oudste sleepte een nieuwe fiets met zich mee. Toen ze gevraagd werden wat er aan de hand was, kwamen ze met een vaag verhaal. De heren werden aangehouden. Tijdens verhoor bekende de oudste de diefstal. De fiets is in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar de eigenaar. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.