Politie Gelderland-Zuid

Zes overtreders bij alcoholcontrole

Hedel, 10-10-2010 o In het kader van het regionale verkeershandhavingsproject Blik op Veilig werd in de nacht van zaterdag op zondag door het team Verkeershandhaving een alcoholcontrole gehouden op de Oude Rijksweg. In totaal werkten 786 bestuurders mee aan blaastest. Tegen zes bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.

Tussen 19.00 en 04.00 uur werd er door het team gecontroleerd op alcohol. Van de zes bestuurders die teveel gedronken bleken te hebben, waren drie automobilisten beginnend bestuurder. Van één beginnend bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. De automobilist blies 445 ugl, terwijl 88 ugl voor deze categorie bestuurders wettelijk is toegestaan. De invorderingsgrens ligt op 350 ugl. Het rijbewijs zal worden opgestuurd naar de officier van justitie. Tegen alle bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheid

Tijdens de controle werd met de lasergun ook gecontroleerd op snelheid. Een 24-jarige automobilist uit Ammerzoden reed op de Baronieweg 135 km/uur, na aftrek van de wettelijke correcties, terwijl daar een maximumsnelheid geldt van 80 km/uur. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Ook tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

(10)

Laatst gewijzigd 10-10-2010 11:46 | © Regio Gelderland-Zuid |