Politie Zaanstreek-waterland

Zware mishandelingen

Zaandam, 10-10-2010 o De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Hij wordt er van verdacht in een café op de Dam in Zaandam een glas in het gezicht te hebben geduwd van een 20-jarige plaatsgenoot.

Het slachtoffer is met ernstig letsel in het gezicht naar het ziekenhuis overgebracht. De verdachte werd meteen aangehouden en ingesloten. Hij zal worden voorgeleid aan de rechter commissaris. Een 21-jarige Zaandammer die zich met de aanhouding bemoeide en het werk van de agenten belemmerde werd eveneens aangehouden.

Zaterdagnacht bleek zich eenzelfde incident te hebben voorgedaan op de Dam. Deze keer was het een 27-jarige Zaandammer die een 20-jarige plaatsgenoot met een glas in het gezicht sloeg. Zowel verdachte als slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht. De politie wilde daar de verdachte aanhouden, maar die moest voor controle in het ziekenhuis worden opgenomen. De man zal later worden aangehouden.