Politie Gelderland-Midden

Fietsendief op heterdaad gepakt

Publicatiedatum: 10-10-2010 12:43:24

VOORTHUIZEN - De politie in Voorthuizen heeft zaterdagavond 9 oktober op de Zeumerseweg een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens fietsdiefstal. De man kon dankzij een getuige op heterdaad worden gepakt.

Omstreeks kwart over negen zag een getuige dat er vanaf de Bakkerweg een man er met een afgesloten fiets vandoor ging. De getuige waarschuwde de politie en ging erachteraan. Op de Zeumerseweg liet de dader de fiets achter en zag kans aan het zicht van de getuige te ontkomen. Agenten troffen even later nog wel de fiets aan in een greppel en gingen even verderop in gesprek met de getuige. Toen ze terug gingen naar de fiets bleek die ineens verdwenen. Na geritsel vanuit het struikgewas troffen de agenten de 34-jarige man aan met de buit nog in handen. Volgens de getuige was het dezelfde als die er eerder met de fiets vandoor was gegaan.
(113237)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Edenaar verdacht van autokraken

Publicatiedatum: 10-10-2010 12:42:37

EDE - De politie in Ede heeft in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 oktober op de Parkweg een 21-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van auto-inbraken. De politie kwam hem op het spoor omdat hij zonder licht fietste.

Terwijl agenten met de Edenaar in gesprek gingen over de verkeersovertreding meldden passanten dat de Edenaar eerder had gezegd dat hij een mes bij zich had. Toen de Edenaar vervolgens gefouilleerd werd vonden agenten geen mes maar inbrekerswerktuigen. De man vertelde daarop spontaan dat hij op inbrekerspad was en werd vervolgens aangehouden. Onderzocht wordt wat hij precies op zijn kerfstok heeft. (113259)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Bennekommer aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 10-10-2010 12:41:58

WAGENINGEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 oktober op de Herenstraat in Wageningen een zeventienjarige jongen uit Bennekom aangehouden wegens bedreiging. De jongen zou omstreeks kwart over twee verschillende keren tegen de deur van een café hebben aangetrapt omdat hij - volgens de regels - na half twee niet meer binnengelaten werd. Toen er vervolgens werd opengedaan om publiek naar buiten te laten gaan zou hij de caféhouder met de dood hebben bedreigd. Gewaarschuwde agenten hielden de Bennekommer daarop aan. De knaap is na verhoor weer vrijgelaten en had verteld zich als gevolg van overmatig alcoholgebruik niet van het voorval te kunnen herinneren. Tegen de Bennekommer is proces-verbaal opgemaakt.
(113282)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Zonder rijbewijs onder invloed achter het stuur
Publicatiedatum: 10-10-2010 12:41:22

TERSCHUUR - Een 27-jarige Barnevelder is in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 oktober in Terschuur door de politie aangehouden omdat hij zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol met een auto had gereden. Tijdens de rit botste de Barnevelder omstreeks twee uur die nacht op de Hoevelakenseweg tegen een boom. De man was daarbij met de schrik vrij gekomen. Kort na de aanrijding passeerden toevallig twee agenten. Toen vastgesteld was dat de Barnevelder had gereden en dat hij onder invloed was werd hij aangehouden. Bij een ademonderzoek bleek dat hij met een promillage van ruim drieënhalf keer de toegestane hoeveelheid achter het stuur had gezeten. De man bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs.
(113277)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Dronken Lunterenaar fietst tegen politieauto

Publicatiedatum: 10-10-2010 12:40:39

WEKEROM - De politie heeft in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 oktober een 39-jarige fietser uit Lunteren aangehouden omdat hij in beschonken toestand tegen een politiewagen was gebotst. Dat gebeurde kort na middernacht op de Vijfsprongweg in Wekerom, waar agenten met een onopvallende auto stilstonden bij een kennelijk achtergelaten brommobiel. Terwijl de agenten daar een onderzoek in stelden zagen ze de Lunterenaar al slingerend en zonder licht aan komen rijden. In het voorbijgaan botste de fietser tegen de politiewagen, die daardoor schade opliep. De Lunterenaar werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal. Bij de man was een alcoholpromillage gemeten van ongeveer vier keer zoveel als is toegestaan.
(113256)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Barnevelder (14) gewond na ongeval met quad

Publicatiedatum: 10-10-2010 12:40:03

STROE - Een veertienjarige jongen uit Barneveld is zaterdagmiddag 9 oktober in Stroe gewond geraakt na een ongeval met een quad. De jongen was rond kwart over één met het voertuigje aan het rijden in een weiland aan de Gruttoweg toen hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en door een nylon afzetlint reed. Daardoor werd hij van de quad geworpen en ging het voertuig er onbemand vandoor. Het voertuigje kwam uiteindelijk tegen een houten hek tot stilstand. De Barnevelder is met klachten aan hals en armen en benen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er verder geen drank in het spel.
(113134)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Verkeersruzie mondt uit in vernieling, man aangehouden
Publicatiedatum: 10-10-2010 12:39:15

BARNEVELD - Een verkeersruzie tussen twee automobilisten op de Valkseweg in Barneveld is zaterdagavond 9 oktober uitgemond in een vernieling. De politie heeft een van de automobilisten aangehouden, het gaat om een 58-jarige man uit Kootwijkerbroek. Omstreeks half acht kreeg een 48-jarige Barneveldse het met de Kootwijkerbroeker aan de stok bij een voorrangskwestie. Daarbij zou de Kootwijkerbroeker een trap tegen de auto van de vrouw uit Barneveld hebben gegeven waardoor schade ontstond. Toen de Barneveldse de politie waarschuwde ging de Kootwijkerbroeker er vandoor. Aan de hand van diens kenteken wist de politie de man te achterhalen. De man werd ontboden aan het politiebureau, waarna hij werd aangehouden. Hij ontkende echter schade te hebben veroorzaakt.
(113216)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Renkumer gepakt na diefstal accordeon

Publicatiedatum: 10-10-2010 12:37:23

WAGENINGEN - Een 21-jarige Renkumer is in de vroege ochtenduren van zondag 10 oktober in Wageningen op heterdaad aangehouden wegens diefstal. Agenten zagen de man rond kwart over vier vanuit een café de Markt op rennen met een accordeon in handen. Voor de agenten reden om de man te controleren. Daaruit bleek al snel dat het muziekinstrument uit een van de cafés in het Wageningse centrum werd vermist. Daar bleek men overigens ook twee biljartballen te missen die de Renkumer ook op zak bleek te hebben. De Renkumer is ingesloten. (113323 )

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Beschonken bromfietser van snelweg gehaald

Publicatiedatum: 10-10-2010 12:35:20

BARNEVELD - De politie heeft in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 oktober op de A1 bij Barneveld een bromfietser van de weg gehaald. De bestuurder, een 17-jarige jongen uit Kootwijkerbroek, bleek onder invloed van alcohol. Agenten zagen de jongen die nacht rond één uur over de vluchtstrook van de autosnelweg rijden tussen Barneveld en Voorthuizen. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademonderzoek. Daaruit bleek dat hij weliswaar niet over de limiet was, maar hij kreeg toch een rijverbod opgelegd. Ook kreeg hij een proces-verbaal voor het rijden over de snelweg.
(112922)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerker aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 10-10-2010 12:34:44

NIJKERK - Een 23-jarige inwoner van Nijkerk is vrijdagavond 8 oktober door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou tijdens een ruzie met zijn vrouw de huisraad kort en klein geslagen hebben. Vervolgens zou hij zijn vrouw hebben bedreigd en mishandeld. De man was daarna het huis uit gelopen waarna de vrouw de politie waarschuwde. Agenten troffen in het huis van het stel een ravage aan. De Nijkerker zelf werd even later elders in Nijkerk aangetroffen waarna hij werd aangehouden. De Nijkerker is ingesloten maar heeft inmiddels door de burgemeester een huisverbod opgelegd gekregen. De man mag tien dagen zijn huis niet in en geen contact opnemen met vrouw en kinderen.
(112901)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---