Politie Gelderland-Midden

Autokrakers op heterdaad gepakt

Publicatiedatum: 10-10-2010 12:53:09

LUNTEREN - In Lunteren heeft de politie in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 oktober twee mannen op heterdaad aangehouden wegens auto-inbraak. Het gaat om twee mannen van 21 en 27 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Bewoners van de Bosrand in Lunteren meldden rond half vier die nacht dat er twee verdachte mannen met een auto waren aangekomen en door de buurt liepen. Agenten troffen even later de bewuste auto onbeheerd aan, lieten de banden leeglopen en besloten de wagen een tijdje te observeren. Enkele minuten later ging er ergens in de buurt een autoalarm af en kwamen twee mannen naar de auto rennen die er mee weg wilden rijden. De wagen kwam echter niet ver en werd door de agenten klemgereden waarna de beide inzittenden werden aangehouden. Bij zeker twee auto's in de buurt bleek te zijn ingebroken. In de auto van de aangehouden mannen werd onder meer inbrekersgereedschap aangetroffen. Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. (113340)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Lunterenaar aangehouden na amok op station

Publicatiedatum: 10-10-2010 12:52:21

DE KLOMP (EDE) - De politie heeft zaterdagavond op het station in De Klomp een 30-jarige man uit Lunteren aangehouden nadat hij daar amok gemaakt had. De man zou eerst een 27-jarige Renswoudenaar bedreigd hebben en vervolgens een kopstoot hebben gegeven. Vervolgens zou hij geprobeerd hebben een bromfiets te stelen.

De Renswoudenaar belde die avond rond half negen de politie kort nadat hij op het station door de Lunterenaar zou zijn belaagd. De Lunterenaar zou onder dreiging van geweld geëist hebben dat het slachtoffer geld voor hem zou pinnen. Daarbij zou hij de Renswoudenaar een kopstoot hebben gegeven. Het slachtoffer zag echter kans weg te komen. Vervolgens zou de Lunterenaar geprobeerd hebben er met een bromfiets vandoor te gaan maar dat wisten agenten, die intussen waren aangekomen, te voorkomen. De man is aangehouden en ingesloten. De Renswoudenaar heeft aangifte gedaan.
(113219)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---