Ingezonden persbericht


10 oktober 2010

Resultaten grootschalige WODCA-controle van 9-10 oktober 2010

Vannacht had in de provincie Antwerpen een extra grootschalige WODCA-actie plaats waaraan 413 politiemensen deelnamen. Hieronder vindt u een overzicht van de resultaten van de actie.

Controleplaatsen

De lokale en federale politie voerden controles uit op meer dan 44 plaatsen in de provincie Antwerpen.

Resultaten WODCA-snelheidscontroles

Er werden 6733 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 436 te snel (6,5%).

Resultaten WODCA-alcoholcontroles

Er werden 7598 voertuigen staande gehouden voor een alcoholcontrole en er werd bij 6097 bestuurders een ademtest afgenomen. 369 tests (6,10%) waren positief, 215 tests zaten zelfs boven 0,8 promille.

Resultaten WODCA-drugscontroles

Van de 28 bestuurders die werden onderworpen aan een checklist in het kader van de drugscontrole, werden er 25 doorverwezen voor een speekseltest, die bij 9 bestuurders eveneens op gebruik van drugs wees. 36% van de speekseltests was dus positief.

Ingetrokken rijbewijzen

58 rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken.

Ongevallen

Er gebeurden 12 ongevallen tijdens de Wodca uren, 8 keer werd er vluchtmisdrijf gepleegd. In Heist-op-den-berg reed een man in een gracht, hij bleek onder invloed van alcohol.

Op de Noorderlaan in Antwerpen veroorzaakte een dronken bestuurder omstreeks 5u een kop-staart aanrijding.

Specifieke voorvallen

Politiezone Noord heeft (na contactname met het parket) een bulldozer inbeslaggesteld wegens niet verzekerd voeren. Dit gebeurde omstreeks 21u20 in de Hoogboomsteenweg te Kapellen. Het voertuig bleek gehuurd in Nederland.

Wodca-ploegen van Politiezone Neteland zijn om 4u vertrokken richting Herentals om versterking te leveren voor een vechtpartij aan de dancing "MAX".