Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmers opgepakt na vondst stroomstootwapen

Publicatiedatum: 10-10-2010 13:05:46

ARNHEM - Twee Arnhemmers van beiden zeventien jaar zijn in de vroege ochtenduren van zaterdag 9 oktober in de wijk Malburgen in hun woonplaats door de politie opgepakt op verdenking van verboden wapenbezit. Agenten hadden ook een stroomstootwapen aangetroffen.

Omstreeks half zes die ochtend klaagden buurtbewoners aan de Heermoeslaan over overlast door twee knapen op een scooter, die kennelijk steeds heen en weer zouden rijden. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen zagen ze twee jongen wegrijden. Onderweg gooiden ze iets van zich af wat later een stroomstootwapen bleek te zijn. Op de Bandij wisten de agenten de twee klem te rijden. Het bleken de twee Arnhemmers te zijn. Ze zijn beiden voor nader onderzoek ingesloten.
(112996)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Zeven aanhoudingen tijdens toezicht uitgaanspubliek
Publicatiedatum: 10-10-2010 13:05:04

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 oktober zeven personen aangehouden tijdens toezicht in het uitgaanscentrum op en rondom de Korenmarkt. Het ging in meeste gevallen om belediging van agenten die ingrepen bij dreigende opstootjes.

Op de Hoogstraat werd rond kwart voor twee een 20-jarige Arnhemmer aangehouden. De man was al tot twee keer toe bij incidenten betrokken geweest in het uitgaansgebied, waarna agenten hem vanwege zijn wangedrag sommeerden te vertrekken. Daar had de Arnhemmer kennelijk geen oren naar, want even later kwam hij wederom het uitgaansgebied in. Daarop werd hij aangehouden. Bij de man werden ook enkele wikkels cocaïne aangetroffen.
Een 29-jarige man uit Dieren werd omstreeks half vijf in de ochtend aangehouden omdat hij probeerde agenten te belemmeren bij de aanhouding van een 22-jarige plaatsgenoot op de Luthersestraat. De 22-jarige was wegens wangedrag een horecazaak uitgezet en bleef buiten op straat het personeel lastig vallen. Toen agenten hem sommeerden weg te gaan schold hij de agenten uit. Zijn 25-jarige vriendin uit Arnhem deed daarbij ook een duit in het zakje en werd eveneens aangehouden. Op het Roermondsplein werden kort voor vijf uur twee Tielenaren van 25 en 26 jaar aangehouden omdat ze tijdens een bekeuringsgesprek wegens wildplassen de agenten beledigden.
Rond datzelfde tijdstip werd op de Varkensstraat een 29-jarige Arnhemmer aangehouden wegens belediging van twee politieruiters. De man bemoeide zich met een bekeuringsgesprek en vond het daarbij nodig de agenten uit te schelden. In het politiebureau bedreigde hij een van de andere agenten met de dood.
(112942 / 112948/ 112989 / 112999 / 112995 / 112990)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Dronken Arnhemmer bijna aangereden

Publicatiedatum: 10-10-2010 13:04:22

ARNHEM - Een 24-jarige Arnhemmer is in de vroege ochtenduren van zaterdag 9 oktober door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens onder meer openbare dronkenschap. De man stak omstreeks kwart voor vijf plotseling de rijbaan over toen net een politieauto passeerde. Door krachtig remmen kon voorkomen worden dat de man werd aangereden. Aangezien de Arnhemmer in kennelijke staat van dronkenschap verkeerde en zich niet kon legitimeren werd hij aangehouden. Hij is later met een bekeuring op zak naar huis gestuurd. (112972)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Verdachte winkeldiefstal `op afspraak' aangehouden
Publicatiedatum: 10-10-2010 13:03:42

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in de namiddag van vrijdag 7 oktober een 23-jarige Arnhemmer aan kunnen houden wegens winkeldiefstal. De man zou volgens getuigen rond kwart over vier enkele spullen uit een zaak aan de Koningstraat hebben gestolen. Camerabeelden bevestigend dat. Omdat de Arnhemmer een aansteker in de zaak had achtergelaten om te laten graveren en afgesproken had die later op te halen besloot de winkelier de politie in te lichten. Die wachtte de Arnhemmer op toen die zijn aansteker op kwam halen, waarna hij gelijk ingerekend werd voor de diefstal. De buit is inmiddels teruggegeven en de Arnhemmer bekende.
(112802)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Rivierenland

---

Utrechter op heterdaad gepakt bij diefstal

Publicatiedatum: 10-10-2010 13:02:13

DUIVEN - Een 24-jarige man uit Utrecht is in de vroege ochtenduren van zaterdag 9 oktober in Duiven op heterdaad aangehouden wegens diefstal. De man werd op een bouwterrein aan de Rijksweg aangetroffen toen hij bezig was steigerpijpen te stelen.

Een getuige die even voor zeven uur het bouwterrein op wilde gaan betrapte drie mannen die kennelijk steigermateriaal aan het inladen waren. Na ontdekking sloeg het trio op de vlucht. De getuige wist de man uit Utrecht te pakken te krijgen en droeg hem aan inmiddels gewaarschuwde agenten over. Van de overige twee daders ontbreekt nog elk spoor. De Utrechter heeft intussen bekend en is weer vrij gelaten. (113006)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---