Politie Drenthe

Zondag 10 oktober 2010

Provincie Drenthe , 10-10-2010

Rijden onder invloed
MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige man uit Wanneperveen aangehouden op de Zomerdijk wegens het rijden onder invloed. De verdachte blies 505 ugl. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.
EMMEN Een 54-jarige man uit Meppel is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens het rijden onder invloed op de Ermerweg. De man blies op het bureau 300 ugl. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden
COEVORDEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige man uit Nieuwlande aangehouden op de Krimweg. De man voldeed niet aan een bevel van agenten toen hij dronken op straat werd aangetroffen. Bovendien beledigde hij de agenten. De man is ingesloten voor verhoor.

Jongeman aangehouden wegens diefstal tas

HOOGEVEEN Een 16-jarige jongen uit Hoogeveen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de Grote Kerkstraat. De jongeman zou een tas hebben gestolen in het café aldaar. Toen de portier de jongeman in de kraag wilde vatten, ging de verdachte er vandoor. Agenten hebben hem buiten aangehouden en ingesloten voor verhoor. Een 22-jarige vrouw uit Hoogeveen deed aangifte van diefstal van haar thuis.

Man aangehouden wegens mishandeling
EMMEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden op verdenking van mishandeling van een 19-jarig meisje uit Groningen. De nog onbekende man (hij kon zich niet legitimeren) zou het meisje hebben mishandeld in een horecagelegenheid aan de Hoofdstraat. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Aangifte van mishandeling

ASSEN Een 38-jarige man uit Stadskanaal deed zaterdagmiddag aangifte van mishandeling. De man zou meerdere keren zijn geslagen door een nog onbekende man bij een winkel aan het Forum. De politie doet nader onderzoek. Mensen die beschikken over meer informatie in deze zaak, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Man aangehouden wegens huisvredebreuk
EMMEN De politie heeft zaterdagmiddag een 29-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van huisvredebreuk en vernieling. De man zou de woning van zijn ex vriendin aan de laan van de Bork onrechtmatig hebben betreden. Bovendien zou hij in de woning vernielingen hebben gepleegd. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Aanvulling persbericht dodelijk ongeval De Wijk

DE WIJK De motorrijder die zaterdagmiddag bij een ongeval om het leven is gekomen, is een 63-jarige man uit Hoogeveen. De motorrijder kwam uit de richting van Veeningen en reed over de Dorpsstraat. De motor gleed weg en botste tegen een auto uit tegengestelde richting. Beide voertuigen raakten in brand. De inzittenden van de auto (een 47-jarige man en een 16-jarige jongen uit De Wijk) zijn met brandwonden naar een ziekenhuis gebracht.

Vrouw aangehouden wegens mishandeling

ASSEN Agenten hebben zaterdagmiddag een 27-jarige vrouw uit Assen aangehouden op verdenking van mishandeling van een buurvrouw aan de Runde in Assen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Jongens aangehouden wegens mishandeling

ZUIDLAREN De politie heeft zaterdagmiddag een 14-jarige jongen uit Hoogeveen en een 19-jarige jongen uit Annen aangehouden wegens bedreiging en mishandeling van een 14-jarige jongen uit Zuidlaren. De aangever zou mishandeld zijn aan De Klencke. De aanleiding is nog onbekend.

Man aangehouden wegens mishandeling

HOOGEVEEN Agenten hebben zaterdagavond een man (identiteit nog niet bekend) aangehouden aan de Emmastraat. Hij zou zijn 26-jarige vriendin hebben mishandeld. De man is ingesloten voor verhoor.

Politie zorgt voor rust na ruzie tussen twee groepen EMMEN De politie kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een melding dat twee groepen jongeren ruzie met elkaar hadden gekregen bij een café aan de Hoofdstraat en buiten tegenover elkaar stonden. Agenten en portiers hebben geprobeerd de twee groepen uit elkaar te houden. Eén jongen werd belaagd door de andere groep. Deze jongeman werd door agenten in veiligheid gebracht, waarbij gebruik gemaakt werd van pepperspray en de wapenstok. Beide groepen zijn uit elkaar gedreven, waardoor de rust terugkeerde aan de Hoofdstraat.

Jongen aangehouden wegens mishandeling

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongen uit Meppel aangehouden aan het Prinsenplein. Hij zou een 22-jarig meisje uit Meppel in haar buik hebben geschopt. De jongen werd door agenten aangehouden, maar pleegde verzet. Hierdoor raakte een politieman gewond aan zijn hand. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Bromfietser krijgt rijverbod

ASSEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige bromfietser uit Assen op de Oude Hoofdvaartsweg aangehouden. De jongeman reed op de Europaweg-West. Hij sloeg links af en reed de Vaart ZZ op. Hij reed hier echter op de verkeerde weghelft. De politie achtervolgde de Assenaar. De jongeman reed het terrein van een tankstation op en kwam aan de achterzijde ten val. De politiemannen sommeerden de jongeman te blazen wat hij weigerde. Hierop werd hij aangehouden. Op het politiebureau blies hij bij de ademanalyse 835 ugl. Tevens bleek hij zonder rijbewijs op een onverzekerde bromfiets te rijden. De man ontving een rijverbod van 12 uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, het rijden zonder rijbewijs en het rijden op een onverzekerde bromfiets.

Vernieling ruit

HOOGEVEEN De politie heeft van zaterdag- op zondagnacht een 19-jarige jongeman uit Hoogeveen aangehouden op verdenking van het vernielen van een winkelruit aan de Hoofdstraat. Ter plaatse trof de politie de jongeman aan met een verwonding aan zijn rechter onderarm. Na behandeling van zijn verwonding in het ziekenhuis, is hij aangehouden. De politie heeft de 19-jarige verhoord en hij is met een proces-verbaal heengezonden.

Harddrugs

MEPPEL - De politie heeft zondagnacht een 25-jarige Meppelaar aangehouden op de Kleine Kerkstraat op verdenking van het gebruik van harddrugs. De politiemannen zagen de Meppelaar een wit poeder gebruiken. Bij controle bleek dat de man vermoedelijk cocaïne bij zich had. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij wordt verhoord.

Winkeldiefstal

EMMEN De politie heeft zaterdagochtend een 24-jarige man uit Essen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal uit een supermarkt aan de Baander in Assen. De man had etenswaren meegenomen zonder te betalen. De man is door de politie gehoord en met een proces-verbaal heengezonden.

Huisvredebreuk

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft zaterdagochtend een 57-jarige inwoner uit Emmen aangehouden in verband met huisvredebreuk. De man weigerde een instelling aan de Zijtak in Nieuw Amsterdam te verlaten. De man wordt nader verhoord door de politie.

Fietser zonder licht

EMMEN De politie heeft zondagnacht een 14-jarige jongen uit Emmen bekeurd voor het rijden zonder licht. De jongen reed zonder licht op zijn fiets op de Angelsloerdijk. De politie gaven een stopteken wat de jongen negeerde. Hij ging er vandoor. Nabij het ziekenhuis wisten de agenten de jongen tot stilstand te dwingen. Naast de bekeuring ontving hij een waarschuwing.

Winkeldief aangehouden

ASSEN - De politie heeft zaterdagochtend bij een winkel aan de Bremstraat in Assen een 53-jarige winkeldief aangehouden. De man uit Rolde wordt verdacht van het meenemen van goederen uit de winkel zonder te betalen. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanvulling persbericht aanhouding schennispleger

ASSEN De politie meldde zaterdag dat een 45-jarige inwoner uit Assen vrijdagmiddag is aangehouden wegens het plegen van schennis. De man zou afgelopen woensdag zijn geslachtsdeel in het openbaar hebben getoond bij een winkel aan het Koopmansplein. Een getuige herkende de man en belde de politie. Tijdens het verhoor op het politiebureau heeft de verdachte twee voorvallen bekend. Het vermoeden bestaat dat de man zich de afgelopen weken meerdere malen in de omgeving van Assen schuldig heeft gemaakt aan schennispleging. De politie vraagt aan mensen die hiermee zijn geconfronteerd, aangifte te doen. U kunt bellen met de politie via 0900-8844.

Politie controleert komende week in verkeer

DRENTHE - De politie houdt op woensdag 13 oktober tussen 09:00 en 17:00 uur een verkeerscontrole in Zuid-Oost Drenthe. Op donderdag 14 oktober wordt een radarcontrole gehouden op de N863 tussen 07:00 en 16:00 uur.