Politie Haaglanden

Persberichten 10 oktober

Haaglanden, 10-10-2010

Vermist: Kristofer Katulski (1)

Den Haag - Sinds zaterdag 9 oktober wordt de 1-jarige Kristofer Katulski vermist vanuit zijn ouderlijke woning aan de Beeklaan in Den Haag. Kristofer is door zijn vader meegenomen.
Omstreeks 21.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van een mishandeling van een vrouw bij een woning aan de Beeklaan. Ter plaatse bleek in de bewuste woning niemand meer aanwezig te zijn. De 25-jarige bewoonster meldt zich bij de agenten en verteld dat zij door haar vriend is mishandeld en dat hij hun zoontje van bijna twee jaar heeft meegenomen. In de woning bleek een kleine brand te woeden die door de brandweer werd geblust. De moeder is opgevangen op het politiebureau. Voor het vermiste jongetje werd zaterdagavond een Amber Alert verzonden. De recherche van Bureau Segbroek onderzoekt de zaak en de technische recherche zal onderzoek doen naar de brand.

Kristofer is door zijn vader meegenomen in een grijskleurige Opel Astra Stationwagon met het kenteken PJ-BF-49. Kristofer heeft kort, donker, sluik haar en donkere ogen. Zijn vader is een Poolse man van 51 jaar oud van 1.68 m à 1.75 m lang, met kort naar voren gekamd blond haar en een normaal tot gespierd postuur met een buikje. Hij droeg een zwart, kort jack tot op de heupen en een blauwe spijkerbroek. De recherche sluit niet uit dat de Poolse Hagenaar met zijn zoon op weg is naar Polen.
Hebt u Kristofer en/of zijn vader na zaterdagavond 21.00 uur nog gezien of weet u waar zij momenteel verblijven? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Segbroek via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Vergeefse zoektocht naar inbrekers
Den Haag Agenten hadden vrijdagavond 8 oktober de handen vol aan twee verdachten van een woninginbraak die waren gevlucht. Omstreeks 19.50 uur kreeg de politie de melding dat er op de Guirlande was ingebroken in een woning en dat de twee verdachten waren gevlucht in de richting van de geluidswal langs de A4, ter hoogte van Ypenburg. De agenten traceerden de verdachten al snel, waarop de twee een sloot insprongen en uiteindelijk te voet de A4 over renden. Daar verloren de agenten de twee uit het oog. Direct werd een zoektocht ingesteld naar de twee mannen, waarbij ook de politiehelikopter werd ingezet. Helaas heeft dit niet geleid tot het traceren van de twee verdachten.

Bijna zes keer teveel gedronken
Den Haag Agenten hielden zaterdagavond 9 oktober, vlak na middernacht, op het Jozef Israelsplein een 43-jarige Hagenaar aan omdat deze teveel gedronken had. De politie kreeg kort daarvoor een melding dat de zwaar beschonken Hagenaar onderweg zou zijn naar het Jozef Israelsplein. De agenten vatten post in een zijstraat en zagen na een paar minuten de Hagenaar aan komen rijden in de opgegeven auto. Zij lieten de man stoppen en een blaastest doen. Omdat hij daarvoor zakte, hielden zij hem aan en brachten hem naar het politiebureau. Daar bleek al snel dat de man veel te veel gedronken had. Hij blies 1170 ugl, bijna zes keer dat maximum toegestane hoeveelheid van 220 ugl. Ook bleek zijn rijbewijs ingevorderd te zijn. Hij kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en rijden met een ingevorderd rijbewijs.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 370 euro.

Auto te water
Den Haag Agenten kregen zaterdag 9 oktober omstreeks 12.00 uur de melding dat er op de Hengelolaan een auto te water zou zijn geraakt. Ter plaatse troffen zij inderdaad een auto in hetwater, de inzittenden waren inmiddels uit het voertuig. De bestuurster, een 27-jarige Haagse, reed over de Hengelolaan toen zij werd afgeleid door haar 2-jarige dochtertje die naast haar zat. Op het moment dat de vrouw weer terugkeek naar de weg voor haar, zag zij dat ze enigszins was afgeweken, waarop zij haar auto terugstuurde. De vrouw raakte echter met haar wiel de stoeprand, waarop de auto tegen een boom reed en op zijn kop in het water terecht kwam. De vrouw en de 30-jarige vader van het meisje, die op de achterbank zat, wisten zelf uit de auto te klimmen. Voorbijgangers haalden het kind uit de auto. De moeder en het kind werden ter controle naar het ziekenhuis vervoerd, de vader is geadviseerd zich ook te laten onderzoeken.

Gesignaleerd voor 2100 euro
Den Haag Agenten controleerden zaterdag 9 oktober op de Regentesselaan een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Al snel bleek dat hij mee moest naar het politiebureau: hij stond 10 keer gesignaleerd, voor een totaalbedrag van 2089 euro. Omdat hij niet kon betalen, is hij ingesloten in de arrestantenbewaarplaats van Politie Haaglanden.

Hennepkwekerij in woning ontdekt

Wassenaar In een woning aan de Van Hallstraat troffen agenten zaterdag 9 oktober een hennepkwekerij aan. Omstreeks 15.40 uur ontdekte een voorbijganger dat de deur van de woning openstond en geforceerd was. In de woning bleek een hennepkwekerij te zijn gevestigd met in totaal 812 planten. Ook bleek er gerommeld te zijn met de stroomvoorziening. De kwekerij werd op last van een officier van justitie ontmanteld en vernietigd. De recherche stelt een onderzoek in.Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Rijswijker keert zich tegen agenten
Wassenaar Agenten kregen vrijdag 8 oktober omstreeks 22.00 uur de melding dat er op de van Cranenburchlaan iemand autos zou vernielen. In de omgeving troffen de agenten een 25-jarige Rijswijker die op de van Cranenburchlaan op de daken van twee passerende autos had geslagen. Tijdens de controle van de persoonsgegevens van de man, bleek dat hij gesignaleerd stond. Plotseling raakte hij geïrriteerd en probeerde één van de agenten te slaan. De man werd aangehouden, waartegen hij zich stevig verzette en probeerde een kopstoot te geven. Meerdere agenten waren nodig om de man op het bureau in de cel te zetten, waarbij hij ook nog eens allerlei verwensingen en bedreigingen uitte. Omdat hij voor de nacht ondergebracht moest worden aan bureau Leidschendam/Voorburg, werd hij daar naartoe overgebracht. Tijdens het transport moesten de agenten hem opnieuw onder controle brengen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en aangifte gedaan van poging mishandeling en bedreiging.

Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de richtlijnen van het Openbaar Ministerie is opgenomen dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Getuigen overval juwelier gezocht
De Lier De recherche in het Westland zoekt getuigen van een overval op de juwelier aan de Hoofdstraat, vrijdag 8 oktober omstreeks 20.25 uur. Drie gewapende mannen bedreigden de aanwezige personeelsleden met een wapen en gingen er met een hoeveelheid sieraden vandoor. De mannen stapten vervolgens in een auto en gingen er vandoor in de richting van de Kerkstraat. Een getuige meldde dat, kort na de overval, op de Hoogweg een donkere sportauto in de bocht een vrachtwagen inhaalde. Het is niet zeker dat deze auto iets met de overval te maken heeft.

Eén van de daders was een man van ongeveer 1.80 m lang met een getinte huidskleur. Hij was in het zwart gekleed en had een sjaal voor zijn mond. Hij sprak met een licht buitenlands accent.

Heeft u vrijdagavond iets gezien van deze overval of heeft u informatie die kan helpen de daders te vinden? Bent u de vrachtwagenchauffeur die vrijdagavond omstreeks 20.30 uur op de Hoogweg is ingehaald door een donkere sportwagen?
Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Westland via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Mislukte wisseltruc
Wateringen Een 35-jarige Hagenaar moest zaterdag 9 oktober mee naar het politiebureau toen hij had geprobeerd een bouwmarkt aan de s-Gravenzandseweg op te lichten door prijsstickers te verwisselen. Beveiligers zagen de man met de stickers rommelen en besloten hem te volgen. Bij de kassa bleek de man 18 van de 31 artikelen die hij afrekende te hebben voorzien van een goedkopere barcodesticker, waarop de beveiligers hem aanhielden. De man probeerde zichzelf met de wisseltruc voor 131 euro te bevoordelen. Hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Uitgezette horecaklant staat gesignaleerd
Delft Agenten kregen zondag 10 oktober omstreeks 02.20 uur de melding dat er op de Burgwal een lastige klant een horecagelegenheid was uitgezet na een handgemeen. Op het politiebureau bleek de man nog acht keer gesignaleerd te staan voor een totaal bedrag van 2041 euro. Nadat de man het openstaande bedrag betaalde mocht hij met een proces-verbaal op zak weer naar huis.

Beschonken schipper pleegt verzet
Delft Een 21-jarige Naaldwijkse schipper was het er zaterdag 9 oktober niet mee eens dat hij werd aangehouden omdat hij met drank op achter het roer van zijn boot stond. Agenten kregen omstreeks 18.45 uur de melding dat er op de Oude Langendijk een schipper zijn boot aan het aanleggen was en dat deze man bier had zitten drinken achter het roer. Ter plaatse spraken de agenten de man aan, die direct blijk gaf van het feit dat hij geen zin had om mee te werken. Uiteindelijk hielden de agenten de man aan, waartegen hij zich verzette. Na een worsteling lukte het de agenten de man onder controle te brengen en naar het bureau te brengen. Daar blies hij 350 ugl en kreeg daarvoor een proces-verbaal en voor het gepleegde verzet.

Beschonken scooterrijder rijdt tegen paaltje

Zoetermeer Een 17-jarige scooterrijder uit Bergschenhoek raakte vrijdag 8 oktober gewond toen hij op de Paletsingel tegen een paaltje reed. Agenten kregen om 23.15 uur de melding dat de twee opzittenden van een scooter gewond zouden zijn geraakt bij een eenzijdig ongeval. Ter plaatse bleken de twee te zijn gevallen omdat de bestuurder tegen een paaltje was gereden. Het been van de bestuurder moest gehecht worden, het been van de bijrijder werd in het ziekenhuis voorzien van gips. Na de behandeling in het ziekenhuis moest de bestuurder op het politiebureau een blaastest doen. Hij blies 210 ugl en kreeg daarvoor een proces-verbaal.

Zoetermeerders aangehouden na straatroof
Zoetermeer Drie Zoetermeerders van 19, 21 en 22 jaar werden zaterdag 9 oktober aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij een straatroof op het Oostwaarts, zaterdag 9 oktober omstreeks 04.00 uur. Een 21-jarige Zoetermeerder meldde bij surveillerende agenten dat hij door een groepje jongens zojuist beroofd was van een armband. Een vriend van hem was daarbij bedreigd met een mes. De agenten gingen op zoek naar de verdachten en troffen op het Abdissenbos en het Alferbos de drie Zoetermeerders aan die qua signalement overeen met de verdachten van de straatroof. Zij zijn ingesloten op het politiebureau waar hun betrokkenheid onderzocht zal worden.