Politie Gelderland-Zuid

Bestuurders onder invloed

Kerkdriel, Heilig Landstichting, 10-10-2010 o Zaterdagavond en nacht werd op verschillende plaatsen in de regio gecontroleerd op alcohol. In Kerkdriel en Heilig Landstichting werden twee bestuurders aangehouden nadat zij betrapt werden op het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 03.00 uur zagen surveillerende politieagenten bij een café in Kerkdriel een auto wegrijden. Agenten besloten de bestuurder te controleren en namen bij hem een blaastest af. Hieruit werd duidelijk dat de 50-jarige automobilist uit Kerkdriel waarschijnlijk teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een test op de ademanalyse. Deze gaf een uitslag van 445 ugl, terwijl 220 ugl wettelijk is toegestaan. Omdat de man vaker is aangehouden voor het rijden onder invloed, zal hij vermoedelijk een Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer (EMA-cursus) moeten volgen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Heilig Landstichting

Rond 03.15 uur werd op de Meerwijkselaan een 18-jarige beginnend bestuurder uit Nijmegen betrapt op het rijden onder invloed. De blaastest op straat was aanleiding om de jonge man mee te nemen naar het politiebureau. Op de ademanalyse blies de Nijmegenaar 140 ugl, terwijl 88 ugl wettelijk is toegestaan voor deze categorie bestuurders. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod heengezonden.

(10)

Laatst gewijzigd 10-10-2010 13:21 | © Regio Gelderland-Zuid |