Politie Gelderland-Midden

Tientallen bonnen bij grote veiligheidscontrole Arnhem
Publicatiedatum: 10-10-2010 13:49:23

ARNHEM - In Arnhem heeft de politie zaterdag en de daaropvolgende nacht tientallen bonnen uitgedeeld bij een tweetal grootscheepse veiligheidscontroles nabij de Arnhemse binnenstad. De controles hadden onder meer tot doel een bijdrage te leveren aan de veiligheid rondom het uitgaansleven in het centrum van Arnhem. Daarnaast wil de politie inzicht krijgen in wie er gebruik maakt van de infrastructuur van en naar het centrum van Arnhem.

Tussen zaterdag ochtend zeven uur 's ochtends en de daaropvolgende zondag zes uur werd onder de actienaam `Drusus' post gevat op zowel de Velperbuitensingel als het Roermondsplein nabij de Oude Kraan. In samenwerking met Belastingdienst en Douane, de inspectiedienst Verkeer en Waterstaat (IVW), Koninklijke Marechaussee en Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) werden diverse gerichte controles uitgevoerd. Ook was de ANWB terplekke voor het verrichten van eventuele eenvoudige defecten.

Blaastesten
Ruim 2000 voertuigen werden aan de kant gezet waarbij vrijwel iedere bestuurder een blaastest moest ondergaan. Voor verschillende verkeersovertredingen werden in totaal 174 bekeuringen uitgedeeld, zoals voor het niet handsfree bellen tijdens het rijden, rijden onder invloed van alcohol, rijden door roodlicht en technische mankementen.

Aanhoudingen
Daarnaast werden enkele aanhoudingen verricht: een voor diefstal en/of heling van een bromfiets en twee vermiste jongeren die waren weggelopen uit een jeugdinrichting. Ook werd door de parketpolitie voor een totaalbedrag van ruim 4600 euro aan achterstallige boetes geïnd en verdwenen twee personen achter de tralies voor respectievelijk 13 en 21 dagen die ze nog als straf tegoed hadden van justitie.

Overige zaken
Door de IVW werden een twaalftal taxichauffeurs bekeurd die hun spullen niet op orde hadden. In een geval werd direct een boete van 1000 euro opgelegd aan een chauffeur die zijn rittenstaat niet had ingevuld. Door de Belastingdienst werd op 23 voertuigen beslag gelegd vanwege inbare vorderingen, in 7 gevallen werden auto's ook afgesleept. De ANWB had in tientallen gevallen geadviseerd en hulp verleend bij pechgevallen.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---