Politie Zeeland


---

1797-2010 Politie onderzoekt branden gemeente Hulst
In de gemeente Hulst zijn in de afgelopen periode meerdere voorvallen van brand geweest. Het gaat om zeker tien incidenten sinds augustus jl. In een aantal van deze gevallen heeft de politie aanwijzingen dat het om brandstichting zou gaan. De politie heeft op dit moment geen aanwijzingen dat de wijze waarop de branden zijn ontstaan met elkaar te vergelijken zijn.
Zowel de eerste brand, die ontstond in een schuurtje, als de recentste brand in een schuur aan de Brouwerijstraat vonden plaats in Sint Jansteen. De politie is een onderzoek gestart om te kijken of de aanwijzingen van brandstichting in een aantal gevallen kunnen leiden tot één of meerdere daders. Welke zaken precies in het onderzoek worden betrokken, maakt de politie vanwege dit onderzoek niet bekend.

Indien inwoners van de gemeente Hulst verdachte zaken zien of hebben gezien die hiermee verband kunnen houden, worden zij verzocht contact op te nemen met de politie op 0900 8844.

1798-2010 Inbraken in vakantiewoningen, Zeeuws Vlaanderen
Afgelopen dagen is er ingebroken in vakantiewoningen in Cadzand, Zuidzande en Waterlandkerkje.
Bij een inbraak in een vakantiewoning aan de Molenweg in Zuidzande werd(en) de inbreker(s) vermoedelijk gestoord door de komst van de bewoners. Toen deze zaterdag rond 01.30 uur bij hun vakantiewoning aankwamen, stond de voordeur op een kier en zagen ze een vreemde auto langs de weg staan. Toen ze in de woning waren, hoorden ze de auto starten en hard wegrijden. Uit deze woning worden er geen goederen vermist.
Voor zover nu bekend zou het gaan om een vijftal inbraken en enkele inbraakpogingen. Welke goederen er bij de inbraken zijn buitgemaakt, is nog niet duidelijk.

1799-2010 Woninginbraak in Sint Philipsland
In een woning aan de Rijksweg is tussen vrijdag 13.00 uur en zaterdag 12.00 uur ingebroken in een woning.
Uit de woning werden enkele goederen weggenomen waaronder een televisie. Uit een nabijgelegen schuur werd een motorgrasmaaier gestolen ter waarden van enkele honderden euro's.