Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 10-10-2010

TGO onderzoekt dood Tilburger (bericht 2)

KAATSHEUVEL - De politie bevestigt dat de dode man, die gisterochtend aangetroffen is op de Duinlaan in Kaatsheuvel een 37-jarige
taxichauffeur uit Tilburger is. Een Team Grootschalig Onderzoek bestaande uit 25 rechercheurs, buigt zich over de zaak. Vanmiddag zal bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) sectie worden verricht op het lichaam.

Gisterochtend (09/10) tegen 08.00 uur ontving de politie via 112 de melding dat op de Duinlaan het lichaam van een man was aangetroffen. Politie en de ambulancedienst spoedden zich ter plaatse. Op de Duinlaan, een weg gelegen tussen meerdere campings, troffen de hulpdiensten een taxi en het lichaam van de man aan. Hij was overleden. Naar aanleiding van het eerste politieonderzoek vermoedt de politie dat er sprake is van een misdrijf.

Om het onderzoek te kunnen verrichten werd de omgeving ruim afgezet. Technische rechercheurs van de politie Midden en West Brabant hebben tot 20.00 uur gisteravond aangetroffen sporen op de Duinlaan
onderzocht. Het in gang gezette buurtonderzoek zal ook vandaag voortgezet worden.

Vannacht van 03.30 uur tot 04.30 uur hebben ongeveer 50 collega's van het slachtoffer, zelfstandige taxichauffeur op de Heuvelring in Tilburg stilgestaan bij zijn dood.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk in de nacht of vroege ochtend van zaterdag 09 oktober 2010 iets gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Duinlaan. Zij worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of via Meld misdaad Anoniem: 0800-7000

Gilzenaar gewond door messteken

GILZE - De politie heeft gisteravond twee mannen van 19 en 20 jaar aangehouden. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij een poging tot doodslag waarbij een 46-jarige Gilzenaar zwaar gewond raakte. De politie is op zoek naar een derde verdachte. De twee aangehouden mannen zijn op het bureau in verzekering gesteld.

De politie ontving rond 19.45 uur de melding van een geweldsincident in de Abdis van Thornstraat. Diverse politie-eenheden spoedden zich ter plaatse. Nabij het Mollebospark troffen ze het slachtoffer aan. Hij had enkele steekwonden. De man is met spoed overgebracht naar een
ziekenhuis in Tilburg. Hij verkeerd buiten levensgevaar.

Tijdens het onderzoek ter plaatse bleek dat het slachtoffer voorafgaand aan de steekpartij een woordenwisseling had met drie mannen die vervelend gedrag vertoonden in de richting van enkele meisjes die in het park waren. Nadat het slachtoffer hen gevraagd had te vertrekken trok één van hen een mes. De Gilzenaar struikelde toen hij zich uit de voeten wilde maken. Op dat moment stak de verdachte de man onder andere in de borststreek.

De politie startte direct een zoektocht. Het lukte agenten twee van de drie mannen aan te houden. Het tweetal is overgebracht naar het bureau. De politie is op zoek naar de derde verdachte.

Auteur: Desiree Brabers

Laatst gewijzigd 10-10-2010 15:31 | © Regio Midden en West Brabant |