Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 15.40 uur

Utrecht, 10-10-2010

Bekeuringen bij fietsverlichtingscontrole

VEENENDAAL Op diverse locaties heeft de politie vrijdagavond gecontroleerd op fietsverlichting. Tussen 19.30 en 22.45 uur zijn in verschillende wijken, waaronder West, het Petenbos, de Pollux en de Castor en omgeving fietsen gecontroleerd. In totaal zijn er 25 bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van fietsverlichting.

Opstootje tussen streetracers

VEENENDAAL - Zaterdagavond onstond een opstootje tussen streetracers bij een horecagelegenheid aan de Nieuweweg-noord.

Omstreeks 21.50 uur kreeg de politie de melding van een dreigende sfeer op het parkeerterrein bij een horecagelenheid. Van twee streetraceclubs verzamelden zich steeds meer aanhangers met autos. Uiteindelijk kregen twee mannen (elk van een andere club) ruzie met elkaar. Een van de mannen, een 22-jarige man uit Doetinchem, liep hierbij letsel op aan zijn kaak en werd hiervoor overgebracht naar het ziekenhuis. De andere man was inmiddels al op de vlucht geslagen. Meerdere politie eenheden, waaronder ook vanuit de regio Gelderland Midden, werden vervolgens ingezet op verschillende plekken om de situatie weer tot rust te brengen en verdere ongeregeldheden te voorkomen.

De politie stelt een nader onderzoek in.

Burgers houden verdachte aan

DRIEBERGEN RIJSENBURG Aan de Hermelijn hebben buurtbewoners zaterdagavond omstreeks 21.15 uur een 14-jarige jongen uit Driebergen Rijsenburg aangehouden.

Iemand zag dat een jongen aan een auto zat te rommelen die niet van hem was. Toen de jongen doorhad dat hij werd gesnapt, sloeg hij rennend op de vlucht. Doordat veel buurtbewoners naar buiten kwamen, kon de jongen echter geen kant meer op en hielden de bewoners hem aan. Zij droegen hem over aan de politie aan wie hij toegaf een embleem te willen stelen. De politie nam hem mee en sloot hem in voor verhoor.

Verdachten aangehouden voor vernieling van bushokjes

RHENEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier jongens uit Rhenen aangehouden op verdenking van het het vernielen van meerdere bushokjes.

Omstreeks 01.35 uur kreeg de politie een melding dat er een bushokje vermeld zou zijn aan de Nieuwe Veenendaalseweg. Agenten gingen ter plaatse en zagen een volledig vernield bushokje, maar troffen niemand meer aan. Zij gingen verder op zoektocht en aan de Herenstraat zagen zij eveneens een vernield bushokje. Tevens zagen zij daar jongens wegrennen. Een van hen had verwondingen aan zijn hand. De agenten gingen achter hen aan en hielden alle vier de verdachten uit Rhenen, twee van 15 en twee van 16, aan. Een van hen had verwondingen aan zijn hand. Zij werden ingesloten voor verhoor.