Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 15.50 uur

Utrecht, 10-10-2010

Twee verdachten aangehouden voor harddrugs

HOUTEN De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 16.55 uur twee mannen aangehouden die worden verdacht van de handel in en het bezit van verdovende middelen.

Agenten zagen een voor hen bekende automobilist rijden en volgden deze richting het Oude Dorp in Houten. Daar zagen zij dat hij contact maakte met een andere man en daarna gingen beiden weer uit elkaar. Zij besloten hierop deze andere man te controleren en troffen bij hem een geringe hoeveelheid harddrugs aan. Deze 41-jarige man uit Houten verklaarde die zojuist te hebben gekocht van de automobilist en werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Kort daarna konden de agenten ook de automobilist aanhouden. Zij troffen bij deze 19-jarige man uit IJsselstein een grotere hoeveelheid harddrugs aan in zijn auto. Hij werd in verzekering gesteld.

Vier verdachten aangehouden voor bezit van inbrekerswerktuig

IJSSELSTEIN De politie heeft in de vroege zaterdagochtend omstreeks 05.05 uur vier verdachten aangehouden nadat bleek dat zij inbrekerswerktuig bij zich hadden.

Agenten zagen een auto rijden met vier jonge mannen die meerdere rondjes reden in de wijk achter tramhalte Binnenstad. Dit vertrouwden zij niet en daarom hielden zij het voertuig aan de Podiumweg staande. Gezien de meerdere meldingen van inbraken in die nacht en de nachten ervoor, controleerden zij de auto. Daar troffen ze inbrekerswerktuig aan. Alle vier de verdachten uit IJsselstein, twee jongens van 16 en twee mannen van 18, werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.