Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 10-10-2010

Politie verricht 10 arrestaties in het centrumgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een drukke nacht. Er werden in totaal 10 arrestaties verricht. De
overtredingen waren divers zoals het beledigen van agenten, diefstal, mishandeling en de handel in verdovende middelen. Naar aanleiding van een openlijke geweldpleging die vannacht plaats vond op het Pieter Vreedeplein waarbij een 19-jarige Tilburgse jongen door een groepje mishandeld werd, werden vier mannen van 20 tot en met 25 jaar, uit Drunen en Belgie aangehouden. Bij een horecagelegenheid op de
Paleisring hebben agenten rond 01.30 uur drie mannen van 22, 28 en 36 jaar, afkomstig uit Tilburg en Eindhoven aangehouden voor mishandeling en aanranding. Vandaag wordt beoordeeld of deze verdachten in aanmerking komt voor een 'weekendje weg '. Naast de arrestaties kregen 17 centrumbezoekers een bekeuring voor uiteenlopende overtredingen zoal wildplassen en fout parkeren.

Tilburgse stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Geweld hoort daar niet bij! Daarom wordt hard opgetreden tegen geweld in het uitgaansleven. Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak.
Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

Tilburger breekt in woning ex-vriendin

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 22.45 uur een 28-jarige Tilburger opgepakt. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning van zijn 24-jarige ex-vriendin aan de Edisonlaan. De man is op het bureau ingesloten.

De vrouw deed gisteravond melding van een inbraak in haar woning. Zij vertelde dat haar ex-vriend via een bovenlicht de woning binnengekomen was. Op dat moment was ze in de woning aanwezig. Binnen ontstond tussen haar en haar ex-vriend een woordenwisseling. Op het moment dat de politie gebeld werd vertrok de verdachte en nam de huissleutels mee. Het lukte de politie de man korte tijd later aan te houden.

Tilburger opgepakt na aantreffen drugs

TILBURG - DE politie heeft gisteravond in een onderdoorgang in de Bisschop Zwijssenstraat een 26-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van handel in harddrugs. Tijdens de surveillance controleerden de agenten de man. Op de grond naast hem lagen een twee gripzakjes gevuld met hennep. In zijn kleding troffen de agenten meerdere gripzakjes aan, gevuld met pillen en wit poeder, vermoedelijk cocaïne en een vlindermes. De goederen zijn in beslag genomen. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Veelpleger negeert winkelverbod en pleegt diefstal

TILBURG - DE politie heeft gistermiddag rond 13.00 uur bij een supermarkt in de Jan Heijnsstraat een 40-jarige Tilburger aangehouden voor het negeren van een winkelverbod en het plegen van winkeldiefstal. De man die bij de politie te boek staat als bekende veelpleger is op het bureau ingesloten.

De verdachte werd in de winkel door een beveiligingsmedewerker aangesproken over het negeren van het winkelverbod wat hem opgelegd was. Tijdens dat gesprek bleek dat de verdachte diverse goederen vanuit de winkel had weggenomen.

Gezin gewond bij aanrijding

TILBURG - Bij een verkeersongeval vanmiddag op de N65 raakte een Tilburgs gezin, bestaande uit een vader, moeder, een baby en een kindje van 7 jaar gewond. Ze zijn voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

Rond 14.00 uur kregen de hulpdiensten de melding van een
verkeersongeval met mogelijk beknelling. Ter plaatse troffen de hulpdiensten op de kruising met de Panneschuurlaan / Kreitemolenstraat een enorme ravage aan. Twee personenauto's met in beiden gezinnen waren betrokken bij het ongeval. De auto van het Tilburgse gezin reed vanuit Tilburg in de richting van Oisterwijk. Gelijktijdig reed een auto met daarin ook een Tilburgs gezin vanuit Udenhout richting Oisterwijk. Het verkeer op de kruising wordt geregeld middels een
verkeerslichteninstallatie. Op de kruising kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. Ten gevolge van het ongeval werd de weg afgezet en het verkeer omgeleid. De verkeersanalisten van de politie stellen een uitgebreid onderzoek in.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 10-10-2010 15:28 | © Regio Midden en West Brabant |