Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 15.30 uur

Utrecht, 10-10-2010

Man aangehouden in verband met mishandeling

UTRECHT De politie kreeg zondag rond 05.45 uur een melding van een vechtpartij in de Hamburgerstraat. Daarop is een 46-jarige man aangehouden voor mishandeling.

Voor een cafe stond een groep van ongeveer 10 mensen en een man lag op de stoep en was niet aanspreekbaar. Daarvoor had men 112 gebeld voor een ambulance.

Een van de aanwezigen verklaarde dat deze man in elkaar was geslagen. Weer iemand anders, een 30-jarige man uit Utrecht, wees een 46-jarige man uit Overloon aan als dader.

Vervolgens ontstond er een woordenwisseling tussen de 30-jarige man en de 46-jarige man, waarop deze uithaalde en de 30-jarige man in het gezicht sloeg. De 46-jarige man is aangehouden in verband met mishandeling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden voor cocainebezit

UTRECHT- Op zondag rond 01.15 uur is een 25-jarige man uit de Meern aangehouden voor het bezit van harddrugs.

Surveillerende agenten zagen op de Steenweg dat twee mannen zich verdacht gedroegen en bij het zien van de agenten het Buurkerkhof insloegen. Daar zagen de agenten de mannen drugs gebruiken. Een 25-jarige man uit De Meern is aangehouden voor het bezit van een geringe hoeveelheid harddrugs.

Aangehouden na bedreiging agent

UTRECHT Een 49-jarige man die te veel had gedronken zaterdag, bedreigde een agent en kon op de Oudegracht met gepast geweld worden aangehouden.

Zaterdag om 00.50 uur zagen surveillerende agenten op de Oudegracht bij de Lijnmarkt een 49-jarige man lopen die duidelijk onder invloed was van alcohol. Agenten spraken hem aan. De man wilde zijn identiteitsbewijs niet laten zien. Deze bleek hij die niet te hebben. Daarop volgden velen verbale bedreigingen richtig één van de agenten. Daarop wilden agenten hem aanhouden waarbij de man zich verzette. De agenten waren genoodzaakt gepast geweld te gebruiken om hem te kunnen aanhouden.

Aanhouding verdachte autoinbraak

DE MEERN De politie heeft zondag rond 01.30 uur een verdachte van autoinbraak aangehouden op de Herfst in De Meern.

Politie kreeg zondag rond 01.30 uur een melding dat er een bestelauto werd opengebroken in De Herfst in De Meern. Een 33-jarige Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats stond achter de auto. De man had inbrekerswerktuig in zijn hand. Het bleek dat het portier van de auto aan de bestuurderskant was vernield en op de grond lag. De man is aangehouden en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Jong op het dievenpad

UTRECHT Vrijdagmiddag zijn twee meisjes aangehouden voor winkeldiefstal in Hoog Catharijne.

Vrijdag kreeg de politie tegen 16.00 uur een melding van een winkel in het Radboudkwartier dat de beveiliging een 12- jarig meisje uit Bilthoven en een 14-jarig meisje uit De Bilt had betrapt op winkeldiefstal. De meisjes zijn meegenomen naar het bureau en hun ouders zijn in kennis gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Steekpartij op de Vismarkt

UTRECHT De politie kreeg zondag rond 02.15 uur een melding van een steekpartij in een horecagelegenheid aan de Vismarkt. Daarop is een 26-jarige man uit Loosdrecht aangehouden.

In de horecagelegenheid troffen agenten een bloeddende 25-jarige man uit Utrecht aan. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd om zijn verwondingen te laten behandelen. Op basis van het signalement en met hulp van cameratoezicht kon even later een 26-jarige verdachte uit Loosdrecht worden aangehouden in een horecagelegenheid aan het Neude. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Doorgereden na aanrijding

UTRECHT - Zaterdag rond 17.45 uur werd een 16-jarige pizzabezorger op een scooter op de Weg der Verenigde Naties aangereden door een automobilist. De automobilist reed op hoge snelheid door rood. De scooterrijder kwam ten val en de automobilist reed door.

De jongen is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. De automobilist reed door richting Kanaleneiland. Het gaat om een zilver/grijze Mini/Cooper. Volgens getuigen bestaat een gedeelte van het kenteken van de auto uit: 24-GHI.

Heeft u meer informatie over dit incident? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Te veel gedronken

UTRECHT Zaterdag rond 01.00 uur heeft de politie op de A12 bij Utrecht een 40-jarige automobilist uit Scherpenzeel van de weg gehaald die te veel had gedronken. Een ademtest wees 770 ugl uit. Bovendien reed hij met een ongeldig rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Te veel gedronken

UTRECHT zaterdag rond 04.25 uur reed een 27-jarige man uit Utrecht op een snorfiets op de Voorstraat tegen het verkeer in. Daarbij kwam hij bijna frontaal in botsing met een politieauto die daar reed. De agenten hielden hem vervolgens aan. Een ademtest bij de man wees 600 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en kreeg een rijverbod voor zes uur.

Fietser met slok op aangereden

UTRECHT Zaterdag rond 01.12 kreeg de politie een melding van een aanrijding tussen een fietser en een automobilist op de Amsterdamsestraatweg.

Volgens getuige was de 30-jarige fietser zonder goed te kijken de Amsterdamsestraatweg overgestoken in de richting van de Egelantierstraat. Een 20-jarige automobilist uit Utrecht die reed in de richting van Maarssen kon hem niet ontwijken. Het gevolg was een aanrijding met forse schade. Een ademtest bij de fietser wees 840 ug/l uit. Hij is aangehouden voor het rijden onder invloed. Ambulancepersoneel heeft hem ter plekke onderzocht.

Insluiping: getuigen gezocht

UTRECHT Zondag rond 00.30 uur kreeg de politie een melding van woninginsluiping aan de Gasperilaan. De politie zoekt getuigen.

De bewoner was eerder op zaterdagavond beroofd op de Trumanlaan van onder andere zijn huissleutels. Rond 00.30 uur lag de bewoner te slapen maar wordt vervolgens wakker omdat er iemand in zijn slaapkamer is. Ook werd er iemand in de huiskamer gehoord. De verdachten zijn vervolgens weggevlucht uit de woning met medeneming van bezittingen van de man.

Het signalement van een van de verdachten luidt:
- Man,

- 17/18 jaar oud,

- getinte huidskleur,

- normaal postuur,

- ongeveer 160 a170 meter lang,

- Zwart kort haar,

- gekleed in een zwarte jas van glimmend stof(geen Bomber)

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Straatroof: getuigen gezocht

UTRECHT Vrijdag rond 21.30 uur werd een 21-jarige man uit Utrecht slachtoffer van een straatroof. De politie is op zoek naar getuigen. De man liep van de Breedstraat naar Wijde Begijnestraat. Daar werd hij gepasseerd door twee mannen op een scooter. Deze rukten zijn schoudertas van hem af.

Het signalement van de mannen op de scooter is als volgt:

De bestuurder:

Lichtgetint huidskleur

Tussen 18 en 19 jaar oud

Zwarte helm, zonder vizier

Zwart glimmende jas, vermoedelijk van het merk Nickelson

Dikke bondkraag bruinkleurig

De passagier:

Lichtgetinte huidskleur

Tussen 18 en 19 jaar oud

Zwarte helm, zonder vizier

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Mishandeling jongen: getuigen gezocht

UTECHT Vrijdagmiddag rond 13.30 uur is aan de Grebbeberglaan een 14-jarige jongen mishandeld door een andere nog onbekende jongen. Deze beschuldige hem van het uitschelden van familieleden . Volgens de jongen had hij niemand uitgescholden maar kreeg hij uit het niets van de andere jongen een kopstoot, schop op de benen en een trap op zijn hoofd.

Het signalement van de jongen is als volgt:

- ongeveer 16 jaar

- ongeveer 175 centimeter lang

- mager postuur

- opvallende jukbeenderen in het gezicht

- opvallende grote ogen

- licht getinte huidskleur

- vermoedelijk Turkse afkomst

- bruinkleurige pet met burberry mottief

- opgeschoren donkerbruin haar

- zwart leren jas met capuchon

- zwarte baggy spijkerbroek

- spierwitte nike air max

- liep een klein beetje mank en zijn hoofd bewoog opvallend mee met zijn passen

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Vernieling bij horecagelegenheid

DE MEERN - Zondag rond 03.00 kreeg de politie een melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Meerndijk. De beveiliging had de vechters naar buiten weten te krijgen. Een 18-jarige man uit Utrecht trapte vervolgens met kracht tegen de deur. Daardoor zou de ruit van de deur vernield zijn. De politie heeft de man aangehouden en hij is meegonomen naar het bureau voor verhoor.