Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 15.50 uur

Utrecht, 10-10-2010

Twee verdachten aangehouden

WOUDENBERG De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.10 uur een jongen van 16 en een man van 18 uit Utrecht aangehouden die verdacht worden van autoinbraak.

De Politie kreeg een melding van een autoinbraak op het Haverveld waarbij drie jongens wegrenden. Ter plaatste zagen agenten drie jongens op het Gerstveld lopen die aan het signalement voldeden. Een van hen, de 18-jarige, kon direct worden aangehouden. De andere twee sloegen op de vlucht, maar alsnog kon er een tweede verdachte, van 16 jaar, vrij snel worden aangehouden. De derde verdachte wist te ontkomen. De andere twee werden ingesloten voor verhoor. De Politie onderzoekt de zaak.

Aanhoudingen na geweldpleging

AMERSFOORT Zaterdagavond hield de politie drie verdachten aan op verdenking van geweldpleging tegen de eigenaar van een horecagelegenheid.

Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie een melding van de geweldpleging. Twee van de verdachten zouden binnen begonnen zijn met stoelen gooien en later zouden zij dit allebei buiten hebben gedaan. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij dat één verdachte hier nog mee bezig was. Hierop hield de politie beide verdachten uit Woudenberg aan, een 35-jarige en een 39-jarige man. Zij werden meegenomen en ingesloten voor verhoor. Tijdens hun insluiting gedroegen beide heren zich erg vervelend.

Later kwam er nog een derde verdachte in beeld die kon worden aangehouden, maar deze 36-jarige man uit Kopenhagen bleek er toch niet zoveel mee te maken te hebben en werd direct weer heengezonden na verhoor op het bureau.

Beginnend bestuurder met te veel drank op

LEUSDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.20uur

een 21-jarige automobilist aangehouden uit Amersfoort die te veel had gedronken.

Agenten controleerden de man aan de Burg. van der Postlaan op het gebruik van alcohol.

Een ademtest bij deze beginnend bestuurder wees 515 Ugl uit. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.