Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 16.00 uur

Utrecht, 10-10-2010

Bedreiging politieagent na winkeldiefstal

WOERDEN Een familielid van een betrapte winkeldief kwam vrijdagavond verhaal halen bij een supermarkt aan het Tournoysveld en bedreigde daarbij een politieagent.

De politie kreeg vrijdagavond rond 20.45 uur een melding over een betrapte winkeldief in een supermarkt aan het Tournoysveld. Het was een 27-jarige man uit Kamerik. Hij was in gezelschap van een 22-jarige vrouw (een bekende van de man) en een 54-jarige man uit Woerden (een familielid). De 27-jarige man was verbaal agressief naar het winkelpersoneel.

De 54-jarige man is op een gegeven moment weggelopen uit de supermarkt en kwam even later in opgewonden staat terug. Een politieagent die voor de supermarkt stond sprak deze aan. De man pakte ineens een steekwapen en bedreigde hiermee de agent die daarop achteruit liep en struikelde. Een andere agent moest pepperspray gebruiken om de man te bedaren. Vervolgens ontstond een worsteling waarna de man werd aangehouden.

De 22-jarige vrouw probeerde zich hier in te mengen. De agenten moesten haar met geweld op afstand houden. Daarop liep zij weg maar kwam later ook weer terug.

De drie verdachten zijn aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen van het incident en de aanleiding daartoe. Deze kunnen zich melden bij de afdeling recherche in Nieuwegein via tel. 0900-8844.

15-jarige jongen met softdrugs

MAARSSEN Een 15-jarige jongen uit Maarssen is vrijdagavond rond 21.30 uur in de Spechtenkamp aangehouden voor bezit van softdrugs.

Surveillerende agenten troffen drie jongens aan bij de tunnel tussen Spechtenkamp en Valkenkamp. De 15-jarige jongen liet de drugs zien aan twee 13-jarige jongens. De drie werden meegenomen naar het politiebureau en de ouders zijn in kennis gesteld. Tegen de 15-jarige jongen is proces verbaal opgemaakt.

Beginnend bestuurder met te veel drank op

MAARSSEN De politie heeft zondag rond 03.00 uur een 25-jarige automobilist aangehouden uit Maarssen die te veel had gedronken.

Politieagenten zagen een 25-jarige automobilist rijden op de Spoorlaan in Vreeland. Hij reed op de verkeerde weghelft en reed door rood. Op de A2 kon de man worden aangehouden. Een ademtest bij deze beginnend bestuurder wees 355 Ugl uit. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Te veel gedronken

ABCOUDE De politie heeft zondag rond 02.30 uur een 19-jarige scooterrijder uit Amsterdam aangehouden die te veel had gedronken.

Rond 02.30 uur hield de politie op de Nieuwe Amsterdamseweg een scooter aan. Een blaastest bij de 19-jarige bestuurder uit Amsterdam wees 490 Ugl uit. Het brommerrijbewijs van deze beginnend bestuurder is ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte winkeldiefstal aangehouden op snelweg

BREUKELEN De politie heeft zaterdag omstreeks 10.45 uur op de A2 bij Breukelen een 40-jarige man uit Huizen aangehouden voor winkeldiefstal. De man was eerder bij een drankenhandel in Vleuten betrapt op winkeldiefstal en was weggereden in een auto. De gealarmeerde politie kon op basis van het kenteken, het signalement van de verdachte en de vluchtrichting de man uiteindelijk op de A2 aanhouden. De man is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.