Ingezonden persbericht


Amsterdam, 10 oktober 2010

Bokser Innocent krijgt titel zonder 1 stoot uit te delen

Ambassade in Nederland viert het 50 jarig bestaan van Nigeria en eert Innocent .

De ambassade van Nigeria in Nederland viert het 50 jarig bestaan van het Afrikaanse land en heeft ter gelegenheid van dit jubileum de 'Nigerian National Honours Award' in het leven geroepen. De ambassade wil met deze titel Nigerianen in Nederland die zichzelf inzetten voor de samenleving en de mensheid in het algemeen eren. Bokser Innocent Anyanwu is met zijn BeInnocent Foundation sociaal maatschappelijk zeer actief in beiden landen en heeft de titel zaterdagavond in ontvangst genomen.

De BeInnocent Foundation, waar de lichtgewicht bokser het boegbeeld van is, werkt aan basisvoorzieningen in Nigeria. Er wordt geld ingezameld voor waterputten, scholen en ziekenhuizen. De eerste waterput is geslagen in Ekwerazu, het geboortedorp van de bokser die sinds 2009 officieel Nederlander is.

Mevrouw Akanbi, de ambassadeur van Nigeria in Nederland is van mening dat 'zijn grootsheid', waarmee zij ongetwijfeld doelt op de daden van Innocent en niet zijn lengte (1.66m), beloond moet worden met deze titel en bijhorende medaille. Innocent voelt zich zeer vereerd en zegt in een reactie 'Ik ben letterlijk en figuurlijk van ver gekomen en ben blij dat ik iets terug kan doen voor Nigeria. Ik boks niet omdat ik het leuk vind om mensen te slaan, ik boks voor een betere wereld. Geweldig dat mijn inzet opgemerkt en erkend wordt.'

De BeInnocent Foundation organiseert diverse activiteiten waaronder het 'White Collar Boxing' en 'Water Fight'. 'White Collar Boxing 'is een programma van boksclinics die door Innocent hoogstpersoonlijk gegeven worden. In het Water Fight programma maakt Innocent scholieren enthousiast voor sport en maakt hij hen bewust van het belang van schoon drinkwater in landen waar dat geen vanzelfsprekendheid is. Het sportmanagement bureau YBBP begeleidt Innocent en exploiteert de BeInnocent Foundation onbezoldigd.

-----------------------




Ingezonden persbericht