Provincie Noord-Brabant


PERSBERICHT

Kennismaking met BrabantStad

Op zaterdag 9 oktober waren de vijf grootste steden van Brabant het toneel van een rondleiding voor lokale, provinciale en landelijke politici. In totaal gingen 75 raadsleden, statenleden, collegeleden, gedeputeerden en Brabantse Tweede Kamerleden samen op expeditie door BrabantStad.

Belang van investeren
"Door de gemeenteraadsverkiezingen zijn er veel nieuwe gezichten bijgekomen, daarom is het goed om op zo'n dag kennis te maken met elkaar en met de resultaten van onze samenwerking. . Want de afgelopen jaren hebben de steden en de provincie niet bepaald stilgezeten. Maar liefst 150 projecten zijjn in Brabant in uitvoering gebracht, varierend van creatieve en culturele manifestaties tot economische investeringen en bereikbaarheidsprojecten", aldus gedeputeerde Lily Jacobs, voorzitter van de Stuurgroep BrabantStad. Tot en met 2012 investeren de zes partners 1,4 miljard in concrete projecten die samen worden uitgevoerd in Brabant.

Afwisselend programma
Tijdens de Expeditie BrabantStad hebben de deelnemers kennis gemaakt met de ontwikkelingen in de Spoorzone van Tilburg. In Breda was er aandacht voor logistieke uitdagingen bij de kennisinstituten World Class Maintenance en Dinalog. In Eindhoven werd men onder het genot van een lunch bijgepraat over de culturele ontwikkelingen in Stijp S. In Helmond aandacht voor de ontwikkeling van een virtueel Brabant in 3D en de High Tech Automotive Campus. Om af te sluiten in 's-Hertogenbosch met een boottocht over de Dieze en een verrassingsact, aangeboden door BrabantStad Culturele Hoofdstad 2018.

Over BrabantStad

BrabantStad is het stedelijk netwerk van de vijf grote Brabantse steden Breda, Eindhoven, Helmond, 's-Hertogenbosch en Tilburg én de provincie Noord-Brabant. Sinds 2001 behartigen de 5 gemeenten en de provincie samen -en met succes- de belangen van BrabantStad zowel regionaal als richting Rijk. Op Europees niveau werkt BrabantStad samen met andere stedelijke netwerken zoals het Regionalverband Ruhr en is BrabantStad geassocieerd lid van Eurocities.