Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 10 oktober

Alkmaar, 10-10-2010 o 16.00 uur

Man aangehouden na overlijden echtgenote

(herhaald bericht van zaterdag 9 oktober)

Hoorn, zaterdag 9 oktober

Op zaterdagmorgen hield de politie een 54-jarige man aan in zijn woning aan de Prieel in Hoorn op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van zijn 49-jarige vrouw.

Omstreeks 07.45 uur kwam bij de politie een melding binnen van een incident in de woning. De politie trof in de woning de vrouw aan en sporen van een mogelijk misdrijf.

De verdachte werd ter plaatse aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

De politie heeft een rechercheteam geformeerd. In de woning wordt een uitgebreid forensisch onderzoek ingesteld. Ook wordt een buurtonderzoek ingesteld.

Man aangehouden wegens mishandeling

Enkhuizen, zondag 10 oktober

Op zondagmorgen werd een 16-jarige jongen uit Bovenkarspel mishandeld op de Kaasmarkt in Enkhuizen. Het slachtoffer had ruzie gehad in een café, waarbij de jongen waar hij ruzie mee had het pand uitgezet werd. Toen het slachtoffer omstreeks 01.30 uur buiten kwam, kwam hij een groep jongens tegen waar ook de verdachte bij zat. Het slachtoffer werd door de groep geslagen en geschopt en liep hierbij verwondingen aan zijn gezicht en zijn gebit op. Het slachtoffer kreeg hulp van een horecaportier. De identiteit van (een van) de verdachten is bekend. Onderzoek wordt ingesteld naar de overige betrokkenen.

Politie houdt inbreker aan

Julianadorp, zaterdag 9 oktober

Op zaterdagmorgen omstreeks 03.30 uur hield de politie een 20-jarige man uit Den Helder aan wegens inbraak in een gebouw aan de Perenhout in Julianadorp. Omstreeks die tijd werd de beheerder van het pand gewaarschuwd door een alarmmelding. Toen hij bij het pand aankwam zag hij binnen een man lopen. De beheerder belde de politie die snel ter plaatse kwam. De politie werd door twee fietsende vrouwen geattendeerd op twee jongen die hard wegrenden in de richting van de taxistandplaatsen. Hier kon een verdachte worden aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. De aangehouden verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

Onderzoek aan het pand wees uit dat de inbrekers binnen waren gekomen door een raam te forceren. Onduidelijk is nog of er iets is weggenomen.

De politie verzoekt getuigen, met name de twee fietsende vrouwen, zich te melden. De politie in Den Helder is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie houdt doorrijder aan

Den Helder, zondag 10 oktober

De politie hield op zondagmorgen omstreeks 05.15 uur een 19-jarige man uit Den Helder aan wegens doorrijden na een aanrijding. De man reed in een personenauto over het Koningsplein en botste hier tegen een geparkeerd staande personenauto. Toen een politieman hem wilde aanspreken ging hij er vandoor om vervolgens op de Wilhelminastraat tegen een tweede geparkeerd staande auto aan te rijden. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 350 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Vrouw aangehouden na valse melding

Alkmaar, zaterdag 9 oktober

Op zaterdagmorgen omstreeks 07.30 uur hield de politie een 44-jarige bewoonster van een pand aan de Melis Stokelaan in Alkmaar aan wegens het doen van een valse melding. De vrouw had 112 gebeld met de melding dat er in de woning van een van de buren een ruzie aan de gang zou zijn. De politie trof echter geen wanordelijkheden in de omgeving aan. Toen zij de melding bij de meldster wilden verifiëren, werd er aanvankelijk niet gereageerd. Pas na herhaald aanbellen deed de vrouw open, maar gaf aan niets van de melding te weten. Controle wees uit dat de melding wel met haar telefoon was gedaan. De vrouw werd vervolgens aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

De politie reageert streng op het doen van valse alarmmeldingen. Het alarmnummer is uitsluitend bedoeld voor alarmmeldingen en moet hier te allen tijde voor beschikbaar blijven. De politie treedt op tegen onnodig bezet houden van de lijn en onnodige inzet van personeel.

Openbare dronkenschap

Zwaag, zaterdag 9 oktober

Op zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur hield de politie een 40-jarige man uit Zwaag aan op de Boterbloem in zijn woonplaats. De man zat op een bank in het parkje en reageerde nergens op. Naast hem stond een fles drank. Toen de politie de drank weg wilde pakken reageerde hij agressief met beledigende opmerkingen. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal kentekenplaten: twee aanhoudingen

Alkmaar, vrijdag 8 oktober

Op vrijdagmiddag omstreeks 16.30 uur hield de politie twee personen aan wegens diefstal van kentekenplaten. Het ging om mannen van 33 en 35 jaar uit Den Helder.

Een getuige meldde dat de twee mannen bezig waren op de Molenbuurt in Alkmaar met het demonteren van kentekenplaten van enkele geparkeerd staande autos. Ter plaatse waren de mannen de gestolen platen juist op hun eigen auto aan het monteren. De verdachten verklaarden hun Poolse platen te hebben willen vervangen door Nederlandse.

Personenauto uitgebrand

Heerhugowaard, zondag 10 oktober

Op zondagmorgen omstreeks 03.55 uur bleek een personenauto in brand te staan op de Middenweg in Heerhugowaard. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomende dat de auto totaal vernield raakte. De brand was ontstaan aan de voorzijde van de auto. De politie gaat uit van mogelijke brandstichting. Een onderzoek wordt ingesteld.

Heling van fietsen

Regio, zondag 10 oktober

Diefstal van fietsen is een van de meest voorkomende vormen van criminaliteit. Hoewel fietsendiefstal niet zo ernstig klinkt, is het voor slachtoffers vaak erg hinderlijk hun fiets kwijt te zijn. Bovendien gaat het qua schadebedrag vaak om miljoenen per jaar. Om die reden controleert de politie bijna dagelijks op gestolen fietsen. Ook dagelijks worden fietsen teruggevonden, waarbij de verdachten (van diefstal of heling) worden aangehouden. Een opsomming:

Den Helder, zaterdag 9 oktober- Op zaterdagavond omstreeks 22.15 uur werd op de Scheldestraat in Den Helder een 15-jarige Nieuwedieper op een damesfiets gecontroleerd, omdat hij geen verlichting voerde. Bij controle bleek de fiets niet voorzien te zijn van een slot. Navraag leverde op dat de fiets vanaf januari 2009 gesignaleerd stond. De fiets was gestolen in de omgeving Utrecht. De jongen werd aangehouden. De fiets werd in beslag genomen.

Op zaterdagmiddag omstreeks 15.20 uur zag de eigenaar van een gestolen fiets een 29-jarige man uit Den Helder fietsen op zijn herenfiets op de Koningstraat in zijn woonplaats. Het slachtoffer, die de diefstal al via internet (www.politie.nl) bij de politie had gemeld, belde de politie, die de verdachte ter plaatse aan kon houden. De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde de fiets voor 90 euro te hebben gekocht. De fiets is naar de eigenaar terug.

Alkmaar, zaterdag 9 oktober- Op zaterdagmorgen omstreeks 01.10 uur zag de politie een jongen lopen op de Platte Stenenbrug in Alkmaar. Hij had twee fietsen bij zich, waarvan er een geen sleutel in het geopende slot had. De 15-jarige Alkmaarder verklaarde deze fiets ongeveer 3 maanden geleden te hebben gekocht op Marktplaats. Controle wees echter uit dat de fiets op 28 september 2010 gestolen was. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Onderzoek naar beide fietsen wordt ingesteld.

Op vrijdagavond omstreeks 23.50 uur werd op het Waagplein in Alkmaar een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard aangehouden. Hij bleek een fiets bij zich te hebben die van diefstal afkomstig was. Ook hij zou de fiets op Marktplaats hebben gekocht. De politie stelt een onderzoek in. De fiets is in beslag genomen.

Gestolen kentekenplaat

Alkmaar, zaterdag 9 oktober

Op zaterdagavond omstreeks 23.45 uur werd op de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar een 20-jarige Alkmaarder aangehouden op een gestolen bromfiets. De man werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Toen de politie zag dat de brommer niet meer was voorzien van een contactsleutel, werd een onderzoek ingesteld. Hierbij bleek dat de kentekenplaat van diefstal afkomstig was en niet bij de bromfiets hoorde. De verdachte werd aangehouden. Een onderzoek wordt ingesteld naar de herkomst van de bromfiets.

Autodief overlopen

Hoorn, zondag 10 oktober

Op zondagmorgen omstreeks 00.45 uur kwam een man aan bij zijn auto die hij had geparkeerd op het Transferium aan de Maelsonstraat in Hoorn. Hier zag hij een man in zijn auto zitten. Toen hij op de man afliep, ging deze er vandoor. In de auto bleek hij bezig te zijn geweest met het forceren van het slot. De dief kon niet meer worden achterhaald. Het ging om een man met een kaal hoofd, een ingevallen blank gezicht en een normaal postuur. Hij droeg een donkere broek en een donker bomberjack.

Diefstal personenauto

Opmeer, zaterdag 9 oktober

In de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 18.00 en 10.15 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Meibloem in Opmeer. Het ging om een witte Toyota Starlet met kenteken PZ-92-ZL. De auto stond geparkeerd op de rijbaan.

Diefstal paarden

Heerhugowaard - Langedijk, vrijdag 8 oktober

Op vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur werd de diefstal ontdekt van twee paarden vanuit een weiland aan de Hogebrugweg in Heerhugowaard. In het weiland stonden drie paarden waarvan een Haslinger en een Shetlander nu vermist worden. Eveneens op vrijdagmiddag, omstreeks 17.05 uur, werd een diefstal van twee ponys ontdekt vanuit een weiland aan de Ambachtsdijk in Langedijk. Ook in dit weiland bleef een paard achter. Bij de diefstal is vermoedelijk gebruik gemaakt van een aanhangwagen.

Gooien met laptop

Hoorn, vrijdag 8 oktober

Op vrijdagmiddag hield personeel van een computerwinkel aan de Grote Noord in Hoorn een 31-jarige man uit Hoorn aan wegens diefstal van laptops. De man kwam omstreeks 17.15 uur de winkel binnen. Hierbij droeg hij een bivakmuts. De man probeerde er met twee laptops uit de winkel vandoor te gaan. Toen het winkelpersoneel op hem afkwam gooide hij een laptop naar hen toe. De verdachte kon echter worden overmeesterd en worden overgedragen aan de gewaarschuwde politie.

Beroving

Hoorn, zondag 10 oktober

Op zondagmorgen omstreeks 04.00 uur liep een 17-jarige jongen uit Hoorn met zijn fiets aan zijn hand in de omgeving Koepoortsweg-Vredehofstraat toen er een man op hem af kwam lopen. De man liep aanvankelijk een stukje met hem op en praatte gezellig. Toen beiden het park Risdammerhout inliepen, haalde de man plotseling een (mogelijk) vuurwapen uit zijn zak en bedreigde het slachtoffer hiermee. De jongen moest zijn GSM en geld afgeven. Toen de overvaller dit had afgepakt, ging hij er vandoor.

De overvaller is een negroïde man van ongeveer 20 jaar oud met een lengte van 1,85 meter. Hij droeg een joggingbroek en een donker trainingsjack. Hij had dreadlocks tot op zijn schouders en een baseballpet op zijn hoofd.

Eventuele getuigen van de overval worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Hennepplantage

Alkmaar, zaterdag 9 oktober

Op zaterdagavond omstreeks 19.45 uur stelde de politie een onderzoek in in een woning aan de Otellostraat in Alkmaar. In de CV-ruimte werd een kwekerijtje aangetroffen met 16 planten en de benodigde apparatuur. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen. Van diefstal van stroom was geen sprake. Tegen de bewoner, die nog moet worden gehoord, wordt vermoedelijk proces-verbaal opgemaakt.

Jongen met pepperspray aangehouden

Spanbroek, zondag 10 oktober

Op zondagmorgen werd een 18-jarige jongen uit Wognum aangehouden in een café aan de Spanbroekerweg in Spanbroek. De jongen had een 16-jarige Medemblikker in de ogen gespoten met pepperspray. Hierop was hij door het horecapersoneel aangehouden en aan de gewaarschuwde politie overgedragen. Het busje spray, dat door de verdachte was weggegooid, werd in het café teruggevonden. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gebroken kaak

Zwaag, vrijdag 8 oktober

Op vrijdagavond omstreeks 22.10 uur kreeg de politie melding van de mishandeling van een 29-jarige man uit Zwaag op straat voor een café aan de Akkerwinde in Zwaag. Het slachtoffer had het nodige gedronken en zocht de confrontatie met een groepje jongens. Hierbij werd hij zwaar mishandeld. Hij werd geslagen en geschopt, ook toen hij al op de grond lag. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Hier werd een hersenschudding en een gebroken kaak geconstateerd. De identiteit van de verdachten is niet bekend.

Drie op een rij

Heerhugowaard, vrijdag 8 oktober

Op vrijdagmiddag omstreeks 17.10 uur wilde drie familieleden uit Heerhugowaard, een 64-jarige vader en zijn 26 en 30-jarige zoons, verhaal halen bij een bedrijf aan de Middenweg in hun woonplaats. Iemand van het bedrijf zou met een tracktor schade hebben aangericht aan een auto van het drietal. Bij het gesprek werden de drie verdachten agressief en begonnen met een stok te slaan. Hierbij raakten twee personen gewond. Ook werden de slachtoffers bedreigd met geweld.

De gewaarschuwde politie hield de drie verdachten ter plaatse aan. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Een onderzoek naar de juiste toedracht wordt ingesteld.

Glas in hoofd

Hoorn, zondag 10 oktober

Op zondagmorgen omstreeks 01.00 uur werd in een café op de Roode Steen een 26-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden wegens zware mishandeling van een 19-jarige man uit Hoorn. De verdachte sloeg met een glas op het achterhoofd van het slachtoffer waarbij de scherven in zijn hoofd bleven staan. Het slachtoffer moest voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De gewaarschuwde politie kon de verdachte ter plaatse aanhouden.

Een onderzoek wordt ingesteld naar de toedracht van het incident. Het slachtoffer kon nog niet worden gehoord.

Ernstige mishandeling

Alkmaar, zondag 10 oktober

Op zondagmorgen omstreeks 03.20 uur kreeg de politie melding van een ernstige mishandeling voor een woning aan het Boendalehof in Alkmaar. Ter plaatse lag een man op straat met ernstig hoofdletsel. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Het slachtoffer, een 37-jarige Alkmaarder was in een woning. Hier waren ook aanwezig: een 28-jarige vrouw en haar 35-jarige ex-partner. Beide exen kregen woorden met elkaar, waarop het slachtoffer de man uit de woning zette. Voor de woning ontstond een vechtpartij waarbij het slachtoffer meerdere malen werd geslagen en geschopt. Ook toen hij op de grond lag werd hij nog meerdere malen tegen zijn hoofd geschopt. De verdachte kon ter plaatse worden aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Hond naar asiel

Wognum, vrijdag 8 oktober

Op vrijdagmiddag nam de politie een hond in beslag, die voor overlast in de buurt zorgde. Meerdere meldingen waren binnen gekomen over een blaffende hond die in een tuin lag bij een woning aan de Stolphoevelaan in Wognum. Ter plaatse bleek de hond al meerdere dagen niet verzorgd te zijn. De politie nam de hond in beslag en plaatste het beest bij een asiel. De eigenaar van de hond zal worden gehoord over de overlast en het gebrek aan verzorging.

Comazuipen

De Rijp, zaterdag 9 oktober

Op zaterdagavond omstreeks 23.10 uur moest een 15-jarige jongen uit Purmerend met spoed naar het Medisch Centrum in Alkmaar gebracht worden omdat hij door zwaar alcoholgebruik buiten bewustzijn was geraakt. De jongen was voor het eerst met zijn vrienden wezen stappen. Hij had zich volkomen vol laten lopen met alcoholische drank. Hierbij was hij buiten bewustzijn geraakt op het Rolderspad. Zijn vrienden hadden hem daar achtergelaten. Buurtbewoners hadden de jongen zien liggen en hadden de ambulance gewaarschuwd. De jongen krijgt een proces-verbaal wegens openbare dronkenschap.

Het licht gezien

Breezand, zondag 10 oktober

Op zondagochtend omstreeks 03.00 uur wilde een 22-jarige jongen uit Breezand op het Ceresplein in zijn woonplaats wel erg letterlijk het licht zien. Hij klom in beschonken toestand in een lantarenpaal. Het klimmen ging goed, maar hij kwam weer wat snel naar beneden. Hierbij raakte hij buiten bewustzijn. Het slachtoffer werd voor onderzoek overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Snelheidscontroles

Regio, zondag 10 oktober

De politie controleert bijna dagelijk op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen. De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan. Dit gebeurt tijdens grote controles waarbij fotoapparatuur wordt gebruikt, maar ook tijdens kleinere controle tijdens reguliere politiediensten, bijvoorbeeld met onopvallende motoren.

Hem, zaterdag 9 oktober Op zaterdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden in Westfriesland. De controle werd uitgevoerd met een onopvallende politiemotor. Vier personen kregen een proces-verbaal wegens het negeren van rood licht of het overschrijden van de maximum snelheid. Een 29-jarige man uit Hoorn reed 151 km per uur op de N506, terwijl een snelheid van 80 km per uur is toegestaan. Omdat hij meer dan 50 km per uur te hard reed, kreeg hij een proces-verbaal en moest hij zijn rijbewijs inleveren. Hetzelfde lot overkwam een 50-jarige man uit Den Helder bij de controle op de A7. Deze man reed 178 in plaats van de toegestane 120 km per uur.

Heerhugowaard, vrijdag 8 oktober Op vrijdagmorgen werd tussen 05.30 en 08.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Jan Glijnisweg. Hierbij werden bestuurders bekeurd omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km per uur.

Alkmaar, zaterdag 9 oktober Op zaterdagmiddag omstreeks 17.35 uur zag een motorsurveillant van de politie een motor rijden op de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar waarvan de bestuurders zich niet aan de regels hield. Hij gedroeg zich verkeersgevaarlijk, waarbij hij ondermeer een busbaan volgde. Ook haalde motorrijder een snelheid van 130 km per uur, terwijl 70 is toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Het betrof hier een 30-jarige Alkmaarder.

Schagerbrug, zaterdag 9 oktober Op zaterdagavond omstreeks 20.10 uur werd op de Stolperweg in Schagerbrug een personenauto geklokt op een snelheid van 152 km per uur, terwijl ter plaatse een snelheid van 80 km per uur is toegestaan. De bestuurder, een 24-jarige man uit Schagen, kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Bromfietscontrole

Wieringerwerf, zaterdag 9 oktober

Op zaterdagmiddag omstreeks 15.30 uur werd op de Medemblikkerweg in Wieringerwerf een 16-jarige jongen uit Wieringerwerf op een bromfiets gecontroleerd. De bromfiets bleek een constructiesnelheid te hebben van 76 km per uur terwijl het apparaat maximaal 45 km per uur mag kunnen rijden. De jongen, die voor het eerst op de brommer zat, kreeg een bekeuring. Het kenteken is ingenomen.

Zestien bekeringen op markt

Schagen, donderdag 7 oktober

Op de donderdagmarkt op de Gedempte Gracht in Schagen kregen in totaal zestien fietsers een bekeuring omdat zij de geslotenverklaring negeerden en dwars door het winkelend publiek reden. Bij de politie komen regelmatig klachten binnen over het hinderlijke gedrag van fietsers. De controle wordt daarom regelmatig herhaald.

Alcoholcontroles

Regio, zondag 10 oktober

Alcohol in het verkeer is gevaarlijk. Regelmatig gebeuren vaak zware aanrijdingen doordat de bestuurder van een voertuig niet meer snel kan reageren, of door gebruik van alcohol naast de rijbaan terecht komt. Daarom controleert de politie bijna dagelijks op het gebruik van alcohol in het verkeer. Tussen vrijdagmiddag en zondagmorgen kregen vierentwintig bestuurders een bekeuring omdat zij teveel hadden gedronken. Een opsomming van de ernstigste gevallen:

Hoorn, zaterdag 9 oktober Op zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur blies een 25-jarige man uit Hoorn 730 ug/l tijdens een controle op de Volkerakweg in zijn woonplaats. Dat is drieënhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man viel op doordat hij zonder verlichting op een fiets reed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoorn, zaterdag 9 oktober Bij het inrijden van de parkeergarage aan de Appelhaven in Hoorn, veroorzaakte de 59-jarige uit Hoorn afkomstige bestuurder van een personenauto een kleine aanrijding. Bij controle bleek hij alcohol te hebben gebruikt. De man blies 625 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Anna Paulowna, zaterdag 9 oktober Op zaterdagavond omstreeks 19.00 uur bleek een 31-jarige automobilist uit Breezand bij een controle op de Randweg in Anna Paulowna 600 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum. De man werd gecontroleerd nadat hij na een slippartij een lantarenpaal had geraakt en in de sloot terecht was gekomen. Direct na het ongeval gingen de bestuurder en drie andere inzittenden er vandoor. Zij konden worden achterhaald.

Alkmaar, zondag 10 oktober Op zondagmorgen werd op de Noorderkade in Alkmaar een 36-jarige Alkmaarder in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 650 ug/l. Dat is bijna driemaal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding met letsel

Alkmaar, zaterdag 9 oktober

Op zaterdagmiddag omstreeks 15.30 uur raakte een 83-jarige vrouw uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de Schinkelwaard in Alkmaar. De vrouw reed op een fiets op de Muiderwaard en stak, zonder voorrang te verlenen, de Schinkelwaard over. Hier reed een 37-jarige Alkmaarder in een personenauto die niet meer op tijd kon remmen. Er ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer mogelijk heupletsel opliep. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Met GHB de bocht uit

Waarland, zaterdag 9 oktober

Op zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur kreeg de politie melding van een personenauto waarvan de bestuurder zeer agressief weggedrag zou vertonen. Op de Smuigelweg in Waarland kwam de auto de politie tegemoet. De politieauto keerde en zette de achtervolging in, waarbij de auto wegreed in de richting Hogebrugweg. Hier vloog de auto uit een bocht en belandde bij een woning in de tuin. De bestuurder probeerde aanvankelijk er vandoor te gaan, maar kon ter plaatse worden aangehouden. Het ging om een 27-jarige Alkmaarder die verklaarde de hele dag al GHB te hebben gebruikt. Ook werd bij de man hennep en cocaïne aangetroffen. Van de man is bloed afgenomen. Dit bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en drugs.

Aanrijding met letsel (2)

Schermerhorn, zaterdag 9 oktober

Op zaterdagmorgen omstreeks 11.35 uur raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding op de Noordervaart in Schermerhorn. Een 49-jarige man uit Monnickendam kwam op een bromfiets vanuit de richting Schermerhorn. Hij stak aan de verkeerde kant van de rijbaan de N243 over. Hierdoor had hij geen zicht op het voor hem geldende verkeerslicht dat vermoedelijk op rood stond. Over de N243 vanuit de richting Avenhorn kwam een personenauto, bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Hoorn. Zij had vermoedelijk groen licht en kon de bromfietser niet meer ontwijken. Bij de aanrijding vloog de valhelm van het hoofd van het slachtoffer. De man kwam vervolgens met zijn hoofd op de rijbaan terecht. Hij werd met hoofdletsel overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.