Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 16.05 uur

Utrecht, 10-10-2010

Twee woninginbrekers aangehouden

BAARN De politie heeft vrijdagmiddag omstreeks 12.40 uur twee mannen aangehouden die worden verdacht van woninginbraak.

Omstreeks 12.40 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie aan de Prins Bernhardlaan te Baarn. De melder had hier een confrontatie gehad met twee personen die in gebrekkig engels om water vroegen. Plotseling stonden zij echter in de achtertuin van de melder die de situatie niet vertrouwde.

Agenten gingen op onderzoek uit en troffen aan de Prinses Marielaan twee jongemannen aan die aan het signalement van de melder voldeden. De agenten zagen dat zij nog snel een zwarte laptoptas in de bosjes gooiden. Bij controle van de tas bleken zich daarin onder andere mobiele telefoons te bevinden. Hierop hield de politie het tweetal aan.

Beide verdachten, een 21-jarige en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden ingesloten voor verhoor. Bellen met een nummer uit een van de aangetroffen telefoons leidde naar een eerdere aangifte die dag van een woninginbraak aan de Nieuwe Hilversumseweg in Bussum. De zaak werd overgedragen aan het politiekorps Gooi en Vechtstreek.

Beginnend scooterbestuurder met te veel drank op

SOEST De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.10 uur

een 18-jarige man aangehouden uit Soest die te veel had gedronken.

Agenten zagen deze scooterbestuurder slingerend rijden aan de Stadhouderslaan. Hierop controleerden agenten de man op het gebruik van alcohol. Een ademtest bij deze beginnend bestuurder wees 460 Ugl uit. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.