Gemeente Brummen


Koninklijke onderscheiding voor de heer J.E. van Waardenburg

(Oorspronkelijke publicatie datum: 10-10-2010)

Zondagmiddag 10 oktober 2010 heeft burgemeester Niels Joosten een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer J.E. (Jan) van Waardenburg uit Apeldoorn. De 64-jarige Van Waardenburg is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De huldiging vond plaats tijdens de vrijwilligersmiddag van de hengelsportvereniging in cafe Het Zwientje in Brummen.

De heer Van Waardenburg is begin jaren zeventig naar Brummen gekomen. Hij werkte als baliemedewerker op het postkantoor in Brummen. Later is hij verhuisd en momenteel woont hij in Apeldoorn. Hij is al 31 jaar penning-meester en ledenadministrateur van de centrale ledenadministratie van de 750 leden tellende hengelaarsvere-niging De Karper in Brummen.

Evenementencommissie
Sinds 2004 is de heer Van Waardenburg ook lid van de evenementencommissie van HengelSport Federatie Oost-Nederland. Hij bezoekt jaarmarkten, beurzen en braderieën om de jeugd te bereiken voor het vissen. Ook organiseert hij samen met de medewerkers van de federatie de jeugddag voor alle aangesloten jeugdleden binnen de Federatie Oost-Nederland. Veel verenigingen en hun jeugdleden bezoeken deze dag.

Vismonitorploeg
Daarnaast is de heer Van Waardenburg vanaf 2004 vrijwilliger bij de vismonitorploeg van HengelSport Federatie Oost-Nederland. In de maanden dat het water bevaarbaar is, wordt een stuk water bezocht en met een boot bevaren. Met electrovisserij bekijkt meneer Van Waardenburg met de andere vrijwilligers welke vissen in een bepaald water voorkomen en stellen ze soort, lengte en gewicht vast.

Burgemeester Niels Joosten van Brummen reikte de Koninklijke onderscheiding aan de heer Van Waardenburg uit tijdens een middag voor de vrijwilligers van de hengelsport in café Het Zwientje in Brummen.