Politie Zeeland


---

1800-2010 Dronken automobiliste aangehouden, Goes
Door de politie is zaterdag rond 22.00 uur een 28-jarige automobiliste uit Goes aangehouden. De vrouw had onder invloed van alcohol enkele agenten beledigd.
Tijdens een alcoholcontrole op de Deltaweg in Goes werd ze betrapt op rijden onder invloed. Ze werd vriendelijk verzocht mee te werken aan een ademanalyse. Vermoedelijk was ze het hier niet mee eens want ze gedroeg zich zeer recalcitrant en uitte herhaaldelijk beledigingen naar de agenten. Toen ze ook nog een slaande beweging naar één van de agenten maakte, werd ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Goes. Daar werd haar rijbewijs ingenomen omdat ze ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Bovendien werd tegen haar ook proces-verbaal opgemaakt voor belediging van agenten. Daarna werd de vrouw weer in vrijheid gesteld.

1801-2010 Automobilist rijdt slingerend door Westerscheldetunnel
Door de politie is zondag het rijbewijs ingevorderd van een 49-jarige automobilist uit Terneuzen.
De man was rond middernacht al slingerend door de Westerscheldetunnel gereden en werd op de Herbert H. Dowweg in Hoek door agenten aan de kant gezet. Bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij vervolgens inleveren.

1802-2010 Hardrijder moet rijbewijs inleveren, Nieuwdorp
Zaterdagmiddag is het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige Vlissinger.
De man reed op zijn motor over de Bernhardweg west waar zijn snelheid werd gelaserd op 168 km in plaats van de 100 km die is toegestaan. De motorrijder werd aan de kant gezet waarna hij zijn rijbewijs kon inleveren.

1803-2010 Rijden onder invloed, Goes
Het rijbewijs van een 44-jarige man uit de gemeente Borsele is zondag ingenomen omdat hij onder invloed van alcohol had gereden in zijn brommobiel.
Agenten zagen tegen 04.00 uur op de Opril Grote Markt een brommobiel tegen de richting in rijden. Bij aanspreken bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Uit de ademanalyse op het politiebueau bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Na inlevering van zijn bromfietsrijbewijs en opmaken van proces-verbaal werd hij thuis afgezet.